Ajutor in caz de deces


1.      Membrii CAR pot contribui, optional, la constituirea unui fond de ajutorare a familiei in caz de deces, cu o contributie lunara, variabila si neplafonata, dar nu mai mica de 5 lei/luna. Contributia la fondul de ajutor in caz de deces se poate plati si o singura data, centralizat, pe intregul an in curs.
2.      In cazul decesului membrului CAR, persoana desemnata de defunct prin cererea de inscriere in CAR sau printr-o cerere rectificativa ulterioara, primeste din partea CAR:
a.       Cotizatia (fondul social) depusa de defunct, in intregime;
b.      Contributia la fondul de ajutor in caz de deces, in intregime;
c.       O suma cu titlu de ajutor in caz de deces, stabilita de catre Comitetul Director, in functie de vechimea in CAR a defunctului si de situatia materiala a familiei acestuia.
3.      CAR Coeziunea Sociala acorda ajutorul in caz de deces daca, la data decesului, membrul CAR are o vechime in CAR de cel putin 3 ani. In situatia in care vechimea este pana in 3 ani, se va restitui  mostenitorului numai cotizatia (fondul social) si contributia depusa la fondul de deces pe timpul cat defunctul a fost membru al CAR.
4.      Pentru acordarea ajutorului in caz de deces, mostenitorul trebuie sa prezinte urmatoarele documente:
a.       Cerere scrisa
b.      Copia cartii de identitate
c.       Copia certificatului de deces al membrului CAR.