Inscrieri

Se pot inscrie in CAR "Coeziunea Sociala" pensionarii si alte persoane fizice din toate localitatile tarii, precum si membrii lor de familie.
Inscrierea se poate face prin prezentarea celor interesati la Punctul Central de Lucru (PCL), situat in Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, la punctele teritoriale de lucru ale CAR,  sau prin aplicarea  procedurii de inscriere de la distanta, astfel:
1.      Se completeaza cererea de inscriere si se expediaza pe adresa Punctului Central de Lucru (PCL), prin e-mail (in format PDF) sau prin posta, insotita de copia cartii de identitate si a dovezii de venit (talon de pensie sau adeverinta/fluturas de salariu).
2. Se plateste in contul colector al CAR, deschis la BRD-Agentia Carol, RO36BRDE441SV84947644410 (Cod fiscal 32335691) sau in numerar, la punctele de lucru: taxa de inscriere in CAR, o cotizatie de minim 30 lei si, optional, o suma de minim de 5 lei/luna sau 60 lei/an, reprezentand contributia la fondul de ajutor in caz de deces. Cuantumul taxei de inscriere este stabilit in functie de venitul brut al persoanei care se inscrie in CAR, respectiv:
  • Persoane fara venit,  persoane cu venituri intre 1 si 1.000 lei  si minorii inscrisi in programul "Economii pentru copii" - 5 lei
  • Intre 1.001 si 2.000 lei - 10 lei
  • Intre 2.001 si 4.000 lei - 15 lei
  • Peste 4.000 lei - 20 lei
In situatiile in care platile se fac prin transfer bancar sau prin mandat postal,  trebuie sa se specifice pe ordinele de plata: numele si prenumele membrului CAR, codul numeric personal si detalierea sumelor platite.
Inscrierea in CAR a minorilor, de catre parinti, bunici sau tutori, in cadrul programului special denumit "Economii pentru copii", se face prin completarea formularului special dedicat.