miercuri, 22 martie 2023

Intrebarea senatorului Ivan care l-a facut pe Presedintele ASF sa se bâlbâie si sa se inrosească. Si pe un alt oficial ASF sa denunte contributia infractionala a conducerii ASF, la amplificarea fraudei.

 Un singur senator a pus astăzi, 20.03.2023, cu subiect si predicat, punctul pe ,,i” in ceea ce privește complicitatea ASF la dimensiunea fraudei de la City Insurance. Cu stiinta extrasului de cont falsificat si a a neindelplinirii, FARA NICIUN DUBIU, a cerintelor de capital si de solvabilitate, ASF a mai permis City Insurance sa emita polite RCA inca aproximativ 8 luni.

Aceasta a fost contribuția suprema a ASF la frauda de la City Insurance: inca aproape un miliard de lei incasat de City intre momentul in care ASF stia de extrasul de cont falsificat si momentul retragerii autorizatiei.

Si intrucat un alt senator i-a intrebat daca isi dau demisia si au spus ca nu si-o dau, singura solutie pe care o mai are Parlamentul pentru penalizarea contribuției ASF la falimentele din asigurari ete REVOCAREA.

Remarcati si faptul ca momentul a fost remarcat si de fanul supravegherii ASF din comisie, senatorul Neagu, care observand autodenuntul celor de la ASF, Marcu afirmand ca a stiut fara niciun fel de dubiu, de la Presedintele Autoritatii elvețiene, ca EXTRASUL E FALS, dar i-am mai lasat aproape 8 luni sa emita polițe. Inca pana la un MILIARD DE LEI, majorare a fraudei, cu STIINTA ASF.

Iata întrebarea senatorului Ivan (pe canalul meu de youtube, la care va puteti abona AICI).

Cum sa ii lasi inca 6-8 luni sa mai emita polite, stiind ca societatea este infractoare?

Cat iti lua sa scazi din capitalul declarat cele 50 de milioane de Euro pretinse prin contul care nu exista? 2 minute?

Si inca maximum 48 de ore ca sa ii retragi autorizatia si sa o pui sub administrare SPECIALA. Adica sa opresti frauda, ASF fiind obligată de lege să facă asta. Nu mai există niciun stat în lume în care autoritatea de supraveghere să cunoască fără dubiu infracțiuni făcute de acționari și să îi mai lase încă 6 luni. Nicăieri!

Pentru ca nu a facuta asta, ASF, Nicu Marcu si ceilalti au devenit COMPLICI!. ,,Trebuia sa le dam ragazul” (infractorilor care au falsificat extrasul˝), Parchetul sa se sesizeze!

Mai dau un exemplu: in februarie 2014, ASF a aflat ca este o problema cu reasigurarea pretinsa de Astra Asigurări, in Insulele Cayman.

Adica cam cum a aflat acum ASF ca extrasul de cont prezentat de City Insurance este falsificat. Atunci reasigurarea era un fals, acum mai mult decat reasigurarea era un fals: contul pur si simplu nu exista.

Atunci, in februarie 2014, ASF a pus societatea Astra Asigurari in administrare specială in mai putin de 10 zile, interval in care a si facut selectia administratorului. Astfel, in februrarie 2014, ASF a oprit frauda de la Astra Asigurari.

8 ani mai tarziu, Nicu Marcu (Presedinte ASF) si Cristian Roșu (Vicepresedinte ASF), au mai lasat City Insurance sa mai emita polite mai mult de 8 luni. Si asigurari de garantii, care au condus in cele din urma la fraudarea bugetului de stat. Adică, functionarii ASF au contribuit la majorarea fraudei de la City Insurance cu pana la un miliard de lei. Parchetul?

Autor: RADU SOVIANI