vineri, 7 octombrie 2016

CAR Coeziunea Sociala avertizeaza rău-platnicii asupra consecintelor actiunilor lor


CAR Coeziunea Sociala a intreprins si intreprinde eforturi organizatorice si financiare sustinute pentru indeplinirea scopului sau principal: sprijinirea membrilor CAR si a familiilor acestora prin asigurarea condițiilor necesare realizării de economii, respectiv prin acordarea de imprumuturi rambursabile, ajutoare nerambursabile si ajutoare  în caz de deces, precum si prin prestarea unor servicii accesibile tuturor membrilor săi.

Facem eforturi mari pentru a ajuta fara niciun fel de discriminare cetatenii, imprumutandu-i cu sume de bani, la cele mai mici costuri de pe piata financiara româneasca. Stiind ca in viata oamenilor apar si situatii neprevazute, CAR-ul ofera celor imprumutati posibilitatea ca o rata pe an sa poata fi amanata fara niciun fel de penalitate, cu conditia unei cereri scrise in acest sens.
Din pacate, unii cetateni lipsiti de cel mai elementar simt al raspunderii sociale si civice sau pusi pe capatuiala  prin mijloace necinstite, isi neglijeaza cu buna stiinta indatoririle contractuale privind returnarea imprumuturilor, gandind  ca pot scapa ieftin de plata datoriilor acumulate sau ca pot amana la nesfarsit platile, fara sa sufere consecintele de rigoare.
Stim ca sunt si situatii in care din motive aproape independente de vointa celor implicati, unii dintre semenii nostri trec prin momente dificile din punct de vedere financiar din cauza unor evenimente  deosebite in viata lor. In astfel de situatii CAR incearca sa gaseasca solutii pentru o perioada rezonabila de timp, de la caz la caz. Foarte important in astfel de cazuri este mentinerea legaturii cu CAR-ul si intelegerea faptului ca datoria trebuie platita in timp cat mai scurt pentru minimizarea pierderilor concretizate in dobanzi si penalitati. 
Ii anuntam pe aceasta cale pe toti acei care nu isi achita datoriile contractate ca orice zi de intarziere in plata ratelor de imprumut are ca efect adaugarea unor penalitati, care in anumite cazuri pot ajunge pana la dublarea sumele datorate CAR. In plus, rau-platnicii mai trebuie sa stie ca in momentul in care ajung pe mana executorului judecatoresc, adica in executare silita, la sumele datorate CAR-lui se vor adauga si cheltuielile de judecata si cele proprii ale executorului.
Este bine de asemenea sa se stie ca, din momentul trimiterii dosarului la executorul judecatoresc si aprobarea acestuia de catre instanta judecatoreasca, CAR sisteaza dialogul cu membrul CAR rau platnic, toate relatiile si toate platile urmand sa se faca numai prin intermediul executorului.
Pe acei care, in dorinta de amanare cu orice pret a platii datoriilor, se gandesc sa conteste in instanta de judecata titlurile executorii, ii sfatuim sa se gandeasca de mai multe ori inainte de a intreprinde acest demers deoarece acei care pierd procesele - si noi le garantam ca le vor pierde negresit - vor plati, pe langa sumele amintite mai sus, si cheltuielile de judecata si cele aferente avocatului. Siguranta noastra decurge din faptul ca in contractele de imprumut CAR -ul nu a cuprins absolut nicio clauza abuziva (a se vedea Anexa la L. nr. 193/2000 privind clauzele considerate abuzive - clic aici) care ar putea da castig de cauza contestatorului. In plus, toate clauzele contractuale au fost discutate de partile contractului si au fost acceptate de catre titularul imprumutului, inclusiv din punct de vedere formal prin mentiunea "Bun si aprobat pentru suma de ....." sau "Am citit si am inteles continutul prezentului contract".
In final, ii anuntam pe toti intarziatii si rau-platnicii nostri ca suntem hotarati si bine organizati si nu vom tolera nici o actiune, nici un prejudiciu care ar putea afecta economiile stranse cu truda si sacrificii de catre membrii CAR corecti si onesti.