miercuri, 25 martie 2020

MASURI PE DURATA EPIDEMIEI DE CORONAVIRUS (2)



-  in atentia membrilor CAR "Coeziunea Sociala" si a tuturor cetatenilor interesati de serviciile noastre sociale -

1.      Avand in vedere masurile recente instituite la nivel national prin Decretul prezidential de instituire a  starii de urgenta si prin ordonantele militare ale Ministerului Afacerilor Interne,  convinsi fiind ca pe timp de criza sociala si economica membrii caselor de ajutor reciproc si toti cetatenii cu venituri mici si mijlocii au nevoie mai mare decat oricand de programele noastre sociale, CAR "Coeziunea Sociala" a decis sa-si continue activitatea conform programului traditional de lucru cu publicul,  de luni pana vineri, cu precizarea ca, incepand cu 26.03.2020, lucrul nemijlocit cu publicul la Punctul de Lucru Central din Bucuresti, str, Pajurei, nr. 13, Sector 1 se reduce zilnic la intervalul orar 10.00-13.00.  In restul orelor de program cu publicul, consilierii de serviciu vor fi la dispozitia celor interesati doar prin telefonul 0760698672 si prin e-mailul car.coeziuneasociala@gmail.com.
2.      Reiteram recomandarea noastra ca platile sa se faca cu prioritate prin banca, in contul colector deschis la BRD, nr. RO36BRDE441SV84947644410.
3.      Cu privire la cererile de amanare in plata a ratelor de imprumut, ii sfatuim pe imprumutati sa se gandeasca de mai multe ori la consecintele acestei amanari si sa faca tot ceea ce le sta in putinta sa nu ajunga in aceasta situatie, pentru ca datoria se va acumula in viitor, iar dobanda va creste proportional cu lunile/ratele amanate. Nu luati in seama declaratiile iresponsabile ale unor politicieni care, in cautare de capital electoral, lanseaza in media tot felul de proiecte fanteziste prin care promit cetatenilor "scutirea" de la plata ratelor de imprumut, plata dobanzilor de catre Guvern, anularea popririlor si altele de acest gen. Banii imprumutati de catre casele de ajutor reciproc nu sunt veniti din cer, nu apartin unor miliardari - acesti bani sunt proprietatea catorva sute de membri care, luna de luna, ani in sir, au economisit sume modeste in cele mai multe cazuri, din salarii/pensii la fel de modeste, pentru a avea mai tarziu la dispozitie o rezerva de bani si pentru ca, la randul lor, sa poata accesa imprumuturi mai ieftine. De aceea,  imprumutatii trebuie sa stie ca nu am facut si nu vom face nici in viitor rabat de la nici o metoda si de la nici un mijloc legal pentru recuperarea banilor de la rau platnici.
4.      In situatii justificate, Comitetul Director va analiza si aproba, de la caz la caz, cererile de amanare a platii ratelor la imprumuturile contractate, fara perceperea penalitatilor de intarziere. In acest sens, cererile respective pot fi depuse cu prioritate prin posta electronica  (computer sau telefon) insotite de copii ale actelor de identitate.    
Reamintim ca Asociatia Casa de Ajutor Reciproc "Coeziunea Sociala" este una dintre cele peste 2600 de case de ajutor reciproc din Romania care, prin proceduri de lucru rapide si de la distanta, concentreaza si directioneaza banii economisiti de la un cetatean la altul, de la o comunitate la alta, acolo unde apar necesitati urgente, accelerand astfel circulatia banilor, a marfurilor si a serviciilor, lucru benefic nu numai pentru membrii CAR ci si pentru economia Romaniei. Astfel, facem posibila  intrajutorarea intre cetatenii domiciliati in localitati si regiuni diferite ale tarii - spre exemplu banii economisiti de cetatenii din Banat sunt dirijati catre cetateni din Bucovina, Dobrogea si din alte provincii ale tarii, contribuind totodata la cresterea coeziunii sociale - un indicator la care tara noastra inca se mai afla in coada clasamentelor europene.

Data: 25.03.2020