miercuri, 16 februarie 2022

CAR COEZIUNEA SOCIALA VA AJUTA SA TRECETI MAI USOR PRIN CRIZA ECONOMICA!

 

DECIZIA COMITETULUI DIRECTOR

cu privire la actualizarea ofertei de servicii a CAR si unele

modificari ale Regulamentului Activitatii Financiare

Art.1                   In scopul sprijinirii membrilor CAR pe durata crizei economice actuale, incepand cu 01.03.2022, oferta de servicii financiare a CAR se modifica conform Anexei 1.

Art.2                   Informatiile standard la nivel european privind creditul pentru consumatori se modifica conform Anexei 2.

Art.3                   Cererile de imprumut inregistrate la Registratura CAR pana la data adoptarii prezentei Decizii se vor procesa si rezolva de catre consilierii de serviciu conform ofertei de servicii in vigoare pana la 01.03.2022.

Art.4                   Incepand cu data adoptarii prezentei Decizii, Regulamentul Activitatii Financiare se modifica astfel:

a.       Art.28 va avea un nou continut, dupa cum urmeaza: "La implinirea varstei majoratului, minorii inscrisi in programul Economii pentru Copii pot deveni membri ai CAR cu drepturi depline daca isi exprima aceasta intentie si daca prezinta copii ale actelor de identitate actualizate. In acest caz, nu se percepe taxa de inscriere."

b.      Art.30 si pct.9 din Art.33 se abroga;

c.       Art.68 va avea un nou continut, dupa cum urmeaza: "Pe timpul derularii imprumutului, imprumutatii nu pot efectua retrageri din fondul social".

d.      Art.70 va avea un nou continut, dupa cum urmeaza: "Cererile de retragere de sume (partiale sau totale) din fondul social se vor onora in ordinea cronologica a inregistrarii acestora la Registratura CAR. Membrii CAR vor putea urmari pe site-ul de Internet al CAR stadiul rezolvarii cererii, in tabelul public intitulat "Stadiul rezolvarii cererilor de imprumut, refinantare si retragere fond social".

Art.5                   Directiile Secretariat-Administrativa si Financiar-Contabila vor lua toate masurile pentru informarea cetatenilor si a membrilor CAR si aaplicarea prevederilor prezentei Decizii in cadrul procedurilor de lucru ale CAR.

Data adoptarii Deciziei: 16.02.2022

 

Anexa 1

  OFERTA DE SERVICII FINANCIARE

-incepand cu 01.03.2022-

Stimati cetateni,

Pentru o gestionare mai eficienta a banilor dumneavoastra, va recomandam sa va mutati economiile, sau parte din ele, la Casa de Ajutor Reciproc (CAR). Veti economisi timpul deoarece avem proceduri de lucru rapide, inclusiv de la distanta si, mai ales, banii dvs., deoarece serviciile noastre sunt printre cele mai ieftine din piata financiara.

 Oferta noastra pentru economisire:

  • Beneficiul anual (dobanda) pentru depuneri (cotizatii) este de 5,35%,  nefiind impozitat de catre ANAF.
  • CAR nu percepe comisioane de administrare sau alte costuri.
  • Puteti retrage banii oricand, rapid, in ordinea inregistrarii cererii intr-un tabel public (on line), fara penalizari si, cel mai important, fara sa pierdeti beneficiul.

Oferta noastra pentru imprumuturi:

  • Rata anuala a dobanzii este fixa pe toata durata imprumutului. Neexistand alte costuri si fiind calculata regresiv, dobanda reala se situeaza intre 4.34 - 5.68% pe an.
  • Puteti imprumuta de 3 ori fondul social depus, maxim 50.000 lei, pe termen de pana la 48 luni. In situatii justificate, la cererea celor interesati, se pot depasi aceste limite.
  • In caz de urgenta, va ajutam sa va completati fondul social necesar acordarii imprumutului, prin majorarea sumei imprumutate si retinerea diferentei de fond social din imprumut.
  • Imprumutul se garanteaza cu fondul cotizat (Tip 1) ori cu fondul cotizat si 2-3 giranti (Tip 2).

 Detalii la  http://car-coeziuneasociala.blogspot.ro

Consilierii de serviciu va stau la dispozitie permanent la tel. 0760698672 (inclusiv pe WhatsApp) si la adresa de e-mail car.coeziuneasociala@gmail.com

 

Anexa 2

INFORMAȚII STANDARD LA NIVEL EUROPEAN

PRIVIND CREDITUL PENTRU CONSUMATORI

(conform art. nr. 9 din OUG nr. 50 din 09.06.2010)

-incepand cu 01.03.2022-

 

 Asociația CAR ”Coeziunea Socială”, Cod fiscal: 32335691, cu sediul operațional în București, Sector 1, str. Pajurei nr. 13, Telefon: 0760.698.672, email  car.coeziuneasociala@gmail.com, oferă membrilor săi împrumuturi cu următoarele caracteristici:

  1. Tipul împrumutului:

Tip 1         Garantat cu fondul social - cu rata dobanzii anuale de 8,5%; 

Tip 2         Garantat cu fondul social și giranți- cu rata dobanzii anuale de 10,5%; 

  1. Valoarea împrumutului: între 1.000  și 50.000 lei, în funcție de fondul depus și bonitatea financiară.
  2. Termenul de rambursare a împrumutului: între 6 - 48 luni.
  3. Rata lunară: până la valoarea de 1/3 din venitul net.
  4. Rata dobânzii anuale este fixa pe toata durata imprumutului. La rambursarea anticipată a împrumutului, dobanda se recalculeaza si diferenta se restituie imprumutatului.
  5. Dobânda penalizatoare: 1% pe zi la suma restantă, aplicabilă după 30 zile intarziere la plata ratei. Plățile efectuate după apariția dobânzilor penalizatoare se împart între rate și aceste dobânzi.
  6. Suma totală rambursată la terminarea contractului: Suma împrumutată plus dobânda.
  7. Dreptul de a rambursa anticipat, fără penalități: Da.
  8. Dreptul de a primi un exemplar original al contractului de împrumut: Da.
  9. Dreptul de a renunța la un contract aprobat: Da.
  10. Nu se percep comisioane de administrare. În situația plăților prin conturi bancare sau posta, comisioanele se suportă de către cei împrumutați.
  11. Notificările scrise și declanșarea executării silite se pun în mișcare după 60 de zile de la ultima plată efectuată, respectiv dupa implinirea termenului de punere in intarziere.

 

EXEMPLU DE  ÎMPRUMUT TIP 1,  DE 10.000 LEI, CU RAMBURSARE IN 12 LUNI

*      Rata lunară: 834 lei;

*      Dobânda totală: 460 lei, ceea ce, în procente, reprezintă o dobândă reala de 4.60% pe an;

*      Dobânda anuală efectivă: 9.15% calculată conform formulei legale;

*      Suma totala de rambursat: 10.460 lei.

 

EXEMPLU DE  ÎMPRUMUT TIP 2,  DE 10.000 LEI, CU RAMBURSARE IN 12 LUNI

*      Rata lunară: 834 lei;

*      Dobânda totală: 568 lei, ceea ce, în procente, reprezintă o dobândă reala de 5.68% pe an;

*      Dobânda anuală efectivă: 11.51% calculată conform formulei legale;

*      Suma totală de rambursat: 10.568 lei.