vineri, 19 iunie 2015

Scrisoare catre Primarii

Stimate domnule primar,
Stimati domni consilieri locali,

Prin prezenta scrisoare dorim sa va aducem la cunostinta o actiune de anvergura nationala, actiune la care va rugam sa fiti parte.

Profund deceptionati de procesul de devalizare a economiei nationale, de instrainarea si falimentarea intreprinderilor vitale pentru Romania, de capitalul si bancile straine care ne-au indatorat si inrobit pe mai multe decenii, structurile componente ale  Consiliului National al Societatii Civile, au avut initiativa de a pune la dispozitia tuturor cetatenilor, in special a celor domiciliati in cele mai indepartate si izolate localitati ale tarii, precum si a persoanelor afectate de procesul de excluziune sociala, o organizatie puternica de economisire si de creditare, care sa contrabalanseze actuala proliferare a bancilor si a IFN-urilor practicante de dobanzi camataresti la imprumuturi, si de dobanzi insignifiante la depozitele banesti ale populatiei.

Organizatia non profit denumita Asociatia Casa de Ajutor Reciproc "Coeziunea Sociala" functioneaza, concentrand si punand in circuitul financiar fonduri de aproape o jumatate de milion de lei, fonduri care cresc de la luna la luna. Am organizat in mediul rural, deja, 2 puncte locale de lucru (loc. Oboga, jud. Olt si loc. Bucosnita, jud Caras-Severin),  suntem in curs de organizare a inca 5 puncte locale de lucru, am incheiat protocoale, similare celui din Anexa, cu 12 primarii si ne-am inscris la "Fondul tematic pentru participarea societatii civile - schema de grant pentru ONG-uri", cu un proiect denumit "Incluziune sociala prin microcredite si ajutor reciproc pentru persoane defavorizate si dezvoltarea spiritului civic in comunitatile locale, in special din zone rurale", pentru o suma nerambursabila in valoare de 250.000 de franci elvetieni.

Indemnul si rugamintea noastra este sa va racordati localitatea dvs. la acest proiect national si sa aduceti astfel la dispozitia locuitorilor aceasta facilitate, care, nu ne indoim de acest lucru, va fi asimilata, indeosebi de catre cei care v-au votat, ca o realizare remarcabila a mandatului dvs. in fruntea localitatii.

Pentru aceasta, nu trebuie sa faceti decat un mic efort: acela de a gasi o persoana cu buna reputatie civica si morala, fie din randul angajatilor Primariei, fie din randul celorlalti cetateni ai localitatii, pe care sa o recomandati ca reprezentant teritorial al CAR Coeziunea Sociala.  Daca veti reusi acest lucru, echipa noastra centrala va organiza, in maxim 2 saptamani, un Punct Local de Lucru al CAR  in localitatea dvs., iar cetatenii care se vor inscrie in CAR vor putea beneficia de cele mai avantajoase imprumuturi, dupa 3 luni de zile de la data inscrierii. Astfel, cetatenii aflati in dificultate, cei care vor sa-si extinda gospodariile si micile afaceri locale, cei care vor sa-si achite definitiv imprumuturile impovaratoare acordate de diverse banci si IFN-uri, vor beneficia de un ajutor de nepretuit.

Stimate domnule primar,
Stimati domni consilieri locali,

Credem ca a sosit timpul sa nu mai stam cu mana intinsa pe la diferite organisme internationale si ambasade occidentale si ca putem dovedi ca romanii stiu sa se organizeze, sa se gospodareasca si sa traiasca demn si civilizat in propria tara. Ba chiar sa produca modele de urmat si de catre celelalte tari europene.

Avem toata increderea ca nu veti rata sansa de a aduce o contributie, cat de mica ar fi aceasta, la o viata mai buna pentru cetatenii localitatii dvs.

Cu stima si urari de succes,

p. CONSILIUL NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE,
PRESEDINTELE SINDICATULUI CADRELOR MILITARE IN REZERVA,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU



PRESEDINTELE CAR COEZIUNEA SOCIALA,
Victor-Vasile FLOREA