luni, 7 august 2017

CAR COEZIUNEA SOCIALA a fost invitata si va participa la conferinta "Rolul actorilor din economia sociala - cooperative si intreprinderi sociale - in combaterea saraciei in mediul rural din Europa"

Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile are placerea sa va invite in data de 24 August 2017, la Bucuresti, la conferinta Rolul actorilor din economia sociala - cooperative si intreprinderi sociale - in combaterea saraciei in mediul rural din Europa. Conferinta va avea loc incepand cu ora 09.00 la Hotel Marshal Garden, (Bulevardul Dorobanti, nr.50, sector 1), sala Panoramic 1.
Evenimentul este organizat in cadrul proiectului New Crops – Noile Recolte - Antreprenoriat social pentru crearea de noi oportunitati pentru persoanele excluse social din zonele rurale, finantat prin programul Erasmus+.
Pornind de la o serie de bune practici din Italia, Spania, Suedia și România, evenimentul va aborda evoluțiile recente la nivel european în ceea ce privește politicile economiei sociale și va evidenția pașii cheie care trebuie urmați pentru a creste vizibilitatea antreprenoriatului social și a avea un impact mai mare în reducerea saraciei din zonele rurale. Printre subiectele abordate enumeram:
  • Realitățile economiei sociale și potențialul de creștere in viitor - de la practici la politici naționale și europene
  • Modele eficiente de afaceri și instrumente și servicii de dezvoltare relevante pentru zonele rurale
  • Conectarea celor mai bune practici naționale la elaborarea politicilor la nivel național și la nivelul UE.
  • Înființarea și gestionarea cooperativelor - provocări și recomandări pentru consolidarea capacității acestora
  • Grupurile de Acțiune Locală – promotori ai dezvoltarii economiei rurale
Agenda preliminara a evenimentului este disponibila la acest link. Va invitam sa consultati periodic acest anunt pentru a fi la curent cu actualizarile agendei.
Proiectul New Crops – Noile Recolte are ca obiectiv sa ofere cunostintele si abilitatile necesare formatorilor, managerilor si viitorilor manageri ai cooperativelor si intreprinderilor sociale care se afla la inceput de drum, pentru a infiinta si dezvolta organizatii/ afaceri sociale de succes care sa produca rezultate econmice si sociale pentru membri lor si sa genereze locuri de munca in zonele rurale.
Pana in acest moment organizatiile partenere au indentificat si promovat peste 40 de bune practici din tarile in care acestea activeaza si 16 studii de caz detaliate, utilizate in materialele de formare ce vor fi promovate si distribuite tuturor celor interesati.
Toate rezultatele proiectului sunt disponibile pentru consultare la adresa: www.ies.org.ro/erasmus.