sâmbătă, 8 septembrie 2018

CAR COEZIUNEA SOCIALA supune atentiei partidelor politice un protocol de colaborare


CAR COEZIUNEA SOCIALA considera ca partidele politice reprezinta o adevarata placa turnanta in sistemul politic si economic al Romaniei, prin rolul jucat in constructia si functionarea sistemului democratic de guvernare, prin schimbarile politice si economice pe care le fac atunci cand vin la guvernare, ca urmare a vointei electoratului. Acestea fac parte integranta din viata constitutionala a tarii noastre. Modul lor de manifestare pe scena politica reprezinta o oglinda a modului de structurare a societatii in straturi si grupuri sociale, o imagine a gradului de divizare sau de coagulare a comunitatilor componente ale societatii, cu idealurile, cu interesele si cu manierele lor specifice de lupta pentru a ajunge la guvernare.
Partidele politice sunt organizatiile care, pe de o parte, definesc problemele societatii prin dezbateri publice si le gasesc rezolvarea iar, pe de alta parte, gasesc si propun electoratului pe acei reprezentanti care sa le poarte interesele in elaborarea unor legi si in aplicarea acestora si, totodata, sa le garanteze seriozitatea si consecventa sustinerii unor principii politice si rezolvarea practica a problemelor. Fara organizarea partidelor, practic nu ar fi posibila aplicarea mecanismelor de conducere democratica a statului, intrucat nu s‑ar formula proiecte sau programe alternative de guvernare care sa fie aduse la cunostinta populatiei prin discutii publice. De asemenea, nu s‑ar putea crea si pregati echipele de conducere alternative, nu s‑ar putea manifesta in mod real competitia alegerii reprezentantilor selectati dupa criteriile oficializate ale partidelor aflate in competitie, iar alegerile s‑ar face la intamplare, intrucat ar fi imposibil ca votantii sa poata selecta singuri reprezentantii fara a le cunoaste nici orientarea politica si nici competenta.
Prin discutiile contradictorii si criticile reciproce dintre partidul de guvernamant si cele din opozitie, ca si prin propaganda electorala, se pot pune in lumina problemele economice si sociale ale tarii.
Avand proceduri de lucru rapide si de la distanta, Asociatia Casa de Ajutor Reciproc "Coeziunea Sociala" concentreaza si directioneaza banii economisiti, de la un cetatean la altul, de la o comunitate la alta, acolo unde apar necesitati urgente, accelerand astfel circulatia banilor, a marfurilor si a serviciilor, lucru benefic nu numai pentru membrii CAR ci si pentru intreaga economie nationala. Astfel, incurajam intrajutorarea intre cetateni, intre localitati si regiuni diferite ale Romaniei, contribuind in mod direct si la cresterea coeziunii sociale - un indicator la care tara noastra se afla in coada clasamentelor europene.
Din considerentele mai sus enuntate, CAR COEZIUNEA SOCIALA considera benefica, pentru toti cetatenii, intarirea si consolidarea sistemului politic democratic din Romania si colaborarea cu partidele politice - indiferent daca acestea sunt la putere sau in opozitie, si propune acestora un protocol de colaborare pe termen lung (clic aici pentru descarcarea protocolului).  



PROTOCOL DE COLABORARE

Cap. I               PARTILE
1.      Partidul .........................., cu sediul in Bucuresti, str. .............., Sector ......, cu date de contact - tel. ................., e-mail ............................., reprezentat de catre d-na/dl. ..............................................., denumit in continuare, prescurtat PARTIDUL
2.      Asociatia Casa de Ajutor Reciproc "Coeziunea Sociala", cu sediul in Bucuresti, str. Bogota, nr.6, Sector 1, CIF 32335691, Registru BNR RE-PJR-41-026375/28.02.2014, cu date de contact - tel. 0736600961, e-mail car.coeziuneasociala@gmail.com, reprezentata de catre BALAN IOSIF, presedinte, denumita in continuare CAR,

Cap. II            SCOPUL COLABORARII
Scopul protocolului il reprezinta promovarea, in principal in mediul on-line, a intereselor economice si sociale ale comunitatilor locale din Romania - indeosebi a celor din mediul rural, incurajarea si sprijinirea initiativei private precum si dezvoltarea spiritului civic al cetatenilor.

Cap. III         DURATA COLABORARII
Colaborarea se desfasoara pe durata nelimitata, incepand cu data semnarii si pana la denuntarea in scris a protocolului de catre una dintre parti.

Cap. IV         OBIECTIVELE COLABORARII
CAR se angajeaza:
Sa puna la dispozitia membrilor PARTIDULUI si a tuturor cetatenilor domiciliati in cele 3.106 de comunitati locale ale Romaniei, deservite de primarii, in mod gratuit, o pagina de Internet structurata conform Anexei 1 si integrata portalului Consiliului National al Societatii Civile (CNSC).
1)      Sa permita accesul si sa asigure suportul administrativ si  tehnic administratorii si colaboratorii fiecarei pagini de Internet si retelelor de socializare asociate acestora.
2)      Sa respecte reglementarile specifice in domeniu.


PARTIDUL se angajeaza:
1)      Sa desemneze din randul membrilor ori simpatizantilor, care au cunostinte si abilitati necesare in lucrul cu calculatorul si care dispun de o conexiune permanenta la Internet:
a.       Colaboratori ai paginilor de Internet si ai retelelor sociale din sistemul CNSC, pe localitati, si care sa stabileasca liniile directoare si politicile de publicare a articolelor, a opiniilor pe probleme de interes general local si national si, dupa caz, de moderare, cenzurare sau de interdictie a comentariilor publicului larg;
b.      O persoana/localitate care sa devina reprezentant local al CAR, cu atributiile si drepturile mentionate in Anexa 2.
2)      Sa sprijine promovarea in Parlamentul Romaniei a unei initiative legislative care sa ofere un cadru unic, mai stabil si mai favorabil functionarii si dezvoltarii CAR-urilor din tara noastra, prin unificarea celor doua legi care reglementeaza in prezent acest domeniu, respectiv "LEGEA nr.122 din 16 octombrie 1996 privind regimul juridic al caselor de ajutor reciproc ale salariaţilor" si "Legea nr. 540/2002 privind casele de ajutor reciproc ale pensionarilor", cu modificarile si completarile ulterioare, care au unele prevederi perimate iar unele creeaza confuzii.

Cap. V            ALTE PRECIZARI

1)      PARTIDUL  nu isi asuma nici o obligatie si nici o raspundere in privinta finantarii si activitatilor desfasurate de catre reprezentantii locali ai CAR,  acestia asumandu-si raspunderea prin declaratii pe propria raspundere, conform procedurilor stabilite de catre CAR.
2)      La atingerea unui numar de 500 de reprezentanti locali ai CAR, numiti din randul persoanelor recomandate de catre organizatiile teritoriale, PARTIDUL are dreptul de a desemna un reprezentant in cadrul Comitetului Director al CAR.

Prezentul protocol de colaborare a fost incheiat in 2 (doua) exemplare, la data de ................................................




PARTIDUL ......................................................,
                                                  
.................................................................................              
      (numele, prenumele, semnatura si stampila reprezentantului)                          


ASOCIATIA CASA DE AJUTOR RECIPROC "COEZIUNEA SOCIALA",     
                                                  
.................................................................................              
      (numele, prenumele, semnatura si stampila reprezentantului)                          


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt permise in scopul informarii mai rapide si reciproce a membrilor CAR, in legatura cu unele probleme de natura tehnica ce pot sa apara in procesul de logare si folosire a serviciului de vizualizare online a situatiilor financiare.