Concursul "Punguta cu doi bani"

Casa de Ajutor Reciproc ”Coeziunea Socială”
Invită elevii de gimnaziu să se înscrie la concursul anual, cu premii, intitulat:
” PUNGUȚA CU DOI BANI"

Obiectivul, perioada și condițiile de participare:
1.      Obiectivul concursului este de a contribui la dezvoltarea spiritului de economie în rândul elevilor, a atenției și grijii față de bunurile din dotare, a sentimentelor de altruism și generozitate, la înțelegerea rolului și importanței acestora în atingerea scopurilor propuse în familie și societate. 
2.      La concursul cu titlul ”PUNGUȚA CU DOI BANI” pot participa elevii de gimnaziu din întreaga țară – înscriși de către părinți/bunici/tutori în programul ”ECONOMII PENTRU COPII”, al CAR ”Coeziunea Socială – care compun un scurt eseu (maxim 1 – 1,5 pagini, format A.4)
3.      Eseul trebuie sa reflecte gândurile și atitudinea autorilor față de spiritul de economie și cumpătare, solidaritarea față de cei aflați în nevoie, gesturi de mare omenie făcute de semenii noștri, ajutorul dezinteresat și generozitatea celor avuți și avantajați de soartă, sacrificiile părinților pentru binele copiilor etc.
4.      Elevii pot participa individual sau în grupuri organizate la nivelul școlii de care aparțin. Aceștia pot fi îndrumați de către un cadru didactic din școală.
5.      Eseurile se vor trimite pe adresa asociației (vezi antet), fie în format electronic, fie prin poșta clasică, cu mențiunea ”Pentru concurs”. Expeditorii eseurilor își vor consemna numele, prenumele, vârsta, școala de care aparțin și adresa poștală.
6.      Concursul se va desfășura anual în perioada 01.11-31.12. În luna ianuarie a anului urmator un juriu, format din 3 membri, la nivelul Comitetului Director al CAR ”Coeziunea Socială” va desemna câștigătorii concursului și va publica rezultatele pe site-ul asociației.
7.      Juriul va acorda premii în valoare de 1.500 lei, după cum urmează: Premiul I - în valoare de 500 lei; Premiul II – în valoare de 300 lei; Premiul III – în valoare de 200 lei. Se vor acorda și 5 mențiuni a câte 100 lei. În București premiile vor fi înmânate la școala de care aparține câștigătorul, iar în provincie vor fi trimise prin mandat poștal pe numele unui părinte.