Regulamentul Intern - document in dezbaterea Adunarii Generale

 

REGULAMENTUL INTERN

AL ASOCIAȚIEI CASA DE AJUTOR RECIPROC "COEZIUNEA SOCIALĂ"

 

Cap. I                 DISPOZIȚII GENERALE

Art.1      Regulamentul Intern al Asociației Casa de Ajutor Reciproc "Coeziunea Socială" (denumită prescurtat CAR), reprezintă un document de reglementare a activităţii organizatorice pentru îndeplinirea scopului și obiectivelor CAR, prevederile sale fiind obligatorii pentru toţi membrii, angajatii și voluntarii CAR.

Art.2      Organizarea și desfășurarea muncii în cadrul CAR se exercită cu respectarea Legii nr.53/2003 privind Codul Muncii, republicată, a Legii nr. 540/2002 privind organizarea și funcționarea CAR pentru pensionari, a Ordonanței nr. 26 din 30 ianuarie 2000 actualizată, cu privire la asociații şi fundaţii, a Legii nr.62/2011 privind Dialogul Social, a Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activității de voluntariat în Romania, a reglementarilor Băncii Naționale și a celorlalte legi și norme aplicabile în domeniul instituțiilor financiare nebancare, precum și în baza reglementărilor interne ale CAR, respectiv:

1.      Statutul;

2.      Hotărârile Adunării Generale;

3.      Deciziile Comitetului Director;

4.      Regulamentul Activității Financiare;

5.      Regulamentul Intern.

Art.3      De asemenea, organizarea și desfășurarea activității în cadrul asociației au la bază și prevederile Regulamentului UE 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 apr. 2016, privind protecția datelor și informațiilor cu caracter personal.

 

Cap. II              REGULAMENTUL DE LUCRU AL COMITETULUI DIRECTOR

 

                                                                                              Sectiunea I            Inițierea proiectelor de decizii

 

Art.4      Sunt abilitați să inițieze proiecte de decizii ale Comitetului Director (în continuare denumit prescurtat CD):

1.      Președintele CAR;

2.      Membrii CD;

3.      Șefii de Direcții;

4.      Șefii de Compartimente.

Art.5      Inițiatorii înregistrează proiectele în Registrul electronic de evidență a documentelor, însoțite de o notă de fundamentare (mai puțin la deciziile referitoare la acordarea de împrumuturi), apoi prezintă proiectele spre avizare la Direcția Juridică și la Direcția Secretariat-Administrativă, în scopul stabilirii informațiilor procedurale de desfășurare a ședintelor CD.

Art.6      În redactarea proiectelor de decizii, inițiatorii folosesc șablonul intitulat "Model de proiect de Decizie a CD" – Anexa nr. 1.

 

                                                                                                                 Sectiunea II            Convocarea CD

 

Art.7      Convocarea CD se poate face pe bază de convocator trimis prin poșta electronică la adresa de serviciu pe adresa de e-mail a fiecarui membru al CD, pe grupul de WhatsApp al CAR sau, în situații deosebite,  prin publicarea pe site-ul de Internet al CAR, de către:

1.      Președinte;

2.      Vicepreședinte, în caz de absența sau indisponibilitate temporară a președintelui;

3.      Majoritatea membrilor CD.

Art.8      Data de desfășurare a ședintei este stabilită în funcție de urgența proiectului/proiectelor de decizie, dar nu mai devreme de 24 de ore și nu mai târziu de 30 de zile de la postarea de către inițiator a proiectului în Registrul electronic de evidență a documentelor.

Art.9      Fiecare membru al CD este obligat să confirme primirea convocatorului/proiectului de decizie și participarea la ședința, pe același canal de comunicare pe care i-a fost transmis, în cursul aceleiași zile în care a primit convocatorul.

Art.10  În situația neconfirmării primirii convocatorului și neparticipării la 3 ședințe consecutive ale CD, fără un motiv justificat, se aplica prevederile statutare, respectiv constatarea vacantării funcției de membru al CD și înlocuirea acestuia.

 

                                                                                          Sectiunea III            Desfășurarea ședințelor CD

 

Art.11  Ședințele CD se pot desfășura la Punctul de Lucru Central al CAR, on-line sau de la distanță (de regulă pe Gmail sau pe grupul WhatsApp al CAR), fiind organizate și asigurate material de către Direcția Secretariat-Administrativă.

Art.12  Membrii CD, șefii de direcții și șefii de compartimente ale CAR pot propune amendamente pe proiectele de decizii supuse analizei CD.

Art.13  Inițiatorii de decizii pot invita să participe la ședințele CD, inclusiv cu amendamente, și pe alți membri și salariati ai CAR, care nu sunt membri ai CD dar a căror activitate este direct vizată de către  proiectul de decizie respectiv, în părțile ce-i privesc.

Art.14  Pe fiecare proiect supus votului, membrii CD prezenți la ședință vor semna olograf, corespunzator votului lor, în tabelul centralizator al voturilor exprimate.

Art.15  În varianta de desfășurare on-line sau de la distanță a ședințelor, Direcția Secretariat-Administrativă va centraliza voturile transmise și va marca cu "X" opțiunea de vot a fiecărui membru al CD, urmând ca   la prima prezentare la PLC, membrii CD să confirme votul și prin semnatură olografă.

Art.16  În situația în care un membru al CD nu se poate prezenta la PLC, dar poate să participe la ședintă în modul on-line sau de la distanță,  votul său va fi consemnat în tabelul centralizator, conform precizărilor de la art.14.

 

 

                       Sectiunea IV            Comunicarea și evidența proiectelor respinse și a deciziilor adoptate

 

Art.17  În termen de 24 de ore de la finalizarea unei ședințe a CD, Direcția Secretariat-Administrativă va actualiza în Registrul electronic de evidență a documentelor, atât proiectele respinse, cât și deciziile adoptate.

Art.18  Deciziile adoptate vor fi semnate de luare la cunoștință de către șefii Direcțiilor Financiar-Contabilă și Secretariat-Administrativă.

Art.19  În termen de 48 de ore de la adoptarea unei decizii, Direcția Secretariat-Administrativă va comunica conținutul deciziei respective, prin afișare pe site-ul de internet sau prin poșta electronică, tuturor membrilor CAR sau numai  persoanelor vizate, după caz.

Art.20  Evidența deciziilor adoptate se ține pe ani și pe numere de înregistrare, în Dosarul nr. 2  intitulat "COMITET DIRECTOR. PREȘEDINTE. COMISIE CENZORI", atât fizic cât și în format digital.

 

Cap. III           ORGANIZAREA ȘI FUNCȚIONAREA CAR

 

Art.21  Structurile organizatorice ale CAR și posturile din cadrul acestora sunt precizate în "Organigrama CAR"- Anexa nr. 2.

Art.22  Atribuțiile funcțiilor încadrate sunt precizate în "Fișele posturilor"- Anexa nr. 3.

Art.23  Cu membrii organelor de conducere și control ale CAR se încheie, pe toată durata mandatului,  "Contracte de mandat" - Anexa nr. 4.

Art.24  CD angajează salariați pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul organigramei, prin încheierea de "Contracte individuale de muncă"- Anexa nr. 5.

Art.25  CD poate angaja voluntari în anumite funcții necesare CAR, pe perioada determinată, prin încheierea de "Contracte de voluntariat" - Anexa nr. 6.

Art.26  Persoanele angajate cu contract individual de muncă, cu contract de mandat și cele cu contract de voluntariat își desfășoara activitățile cuprinse în fișa postului conform unei planificări lunare întocmite de către Direcția Secretariat-Administrativă, intitulată " Planificarea  muncii și a serviciilor de consiliere "- Anexa nr. 7.

Art.27  Evidența timpului de muncă prestat de către salariați se face în "Fișa-jurnal a zilei de lucru" - Anexa nr. 8.

Art.28  În funcție de necesitatile de funcționare ale CAR, Comitetul Director poate inființa sau desființa unele structuri organizatorice de execuție, unele posturi din cadrul acestora sau, conform prevederilor statutare, le poate externaliza la societăți specializate, dacă cheltuielile CAR se reduc în acest mod.

 

                                                         Sectiunea I            Organizarea activității executive a CAR la nivel central

 

Art.29  Structurile organizatorice de conducere și de control de la nivel central ale CAR, precum și atribuțiile acestora sunt precizate în Statutul CAR.

Art.30  La nivel central, activitatea de execuție se organizează pe direcții și compartimente, fiecare direcție având in compunere cel putin 2 compartimente subordonate:

1.      Direcția Secretariat-Administrativă;

2.      Direcția Financiar-Contabilă;

3.      Direcția Juridică.

Art.31  Direcția Secretariat-Administrativă are următoarele atribuții:

1.      Pregăteste Adunările Generale și ședințele CD, asigură redactarea și înregistrarea hotărârilor și a deciziilor adoptate. Răspunde de publicarea pe site-ul de Internet și transmiterea către reprezentanții teritoriali și membrii CAR a deciziilor și hotărârilor emise de către organele de conducere ale CAR.

2.      Gestionează rețelele de telefonie și de internet ale CAR.

3.      Organizează  și planifică modul de executare a serviciului permanent de consiliere a membrilor asociației și a cetățenilor interesați de serviciile CAR.

4.      Organizează activitatea de înregistrare și evidență a documentelor și gestionează arhiva CAR, în conformitate cu nomenclatorul dosarelor CAR.

5.      Întocmește "Tabelul lunar cu baza de calcul a indemnizațiilor, salariilor, stimulentelor și capitalizarea personalului CAR"- Anexa nr. 9.

6.      Planifică și desfășoară campanii de promovare a serviciilor CAR, atât în mediul on line cât și prin mijloacele clasice consacrate de publicitate.

7.      Ia în primire clădirile ăi spațiile de lucru ale CAR, obiectele de inventar și materialele folosite în procesul de muncă și se îngrijește de darea lor în primire pe compartimente și persoane, precum și de buna lor folosire și întreținere.

8.      Răspunde de intreținerea, actualizarea și promovarea site-ului de Internet al CAR.

9.      Asigură achiziția, întreținerea și exploatarea optimă a programului/programelor informatice deținute de CAR.

10.  Urmărește permanent, prin compartimentul de specialitate, evoluția pieței financiare și întocmește studii și rapoarte pe care le înaintează Comitetului Director.

11.  Asigură transmiterea modificărilor survenite în Statut, în Actul Constitutiv al CAR, în componența organelor de conducere și alte informații necesare a fi comunicate, conform legislației în vigoare,  către Registrul național al asociațiilor și fundațiilor, Banca Națională, Ministerul Muncii și alte instituții abilitate.

12.  Centralizează și supune aprobării președintelui rapoartele de necesitate înaintate de către șefii de direcții privind achiziția de programe, servicii, tehnică, materiale consumabile, mobilier și alte obiecte necesare în procesul de muncă.

13.  Organizează activitățile legate de selecția, numirea, instruirea și coordonarea activității reprezentantilor teritoriali ai CAR.

14.  Răspunde de păstrarea, mânuirea și arhivarea documentelor depuse la dosarele gestionate de către Direcție, conform Nomenclatorului dosarelor CAR.

15.  Îndeplineşte și alte atribuţii stabilite prin hotărârile și deciziile organelor de conducere ale CAR.

16.  Pentru îndeplinirea atribuțiilor și îndeplinirea obiectivelor generale ale CAR, colaborează cu toate direcțiile, reprezentanții teritoriali și voluntarii CAR.

Art.32  Direcția Financiar-Contabilă are următoarele atribuții:

1.      Ține evidenţa contribuțiilor bănești ale membrilor CAR, a împrumuturilor acordate  acestora, a veniturilor și a cheltuielilor generale, centralizat și pe punctele de lucru ale CAR.

2.      Înregistreaza noii inscriși în CAR și introduce datele lor în bazele de date, ca urmare a procesarii documentelor de înscriere.

3.      Completează registrul de casă şi documentele justificative ale operaţiunilor de încasări şi plăţi, urmărind să respecte normele legale  și verifică legalitatea documentelor privind operaţiunile efectuate.

4.      Întocmeşte anual bilantul contabil, conform normelor stabilite de către ANAF.

5.      Întocmeşte lunar:

a.  balanţa financiară;

b. informarea privind situația veniturilor și a cheltuielilor și rezultatul financiar la sfârșitul lunii (conform modelului stabilit de CD);

c.  tabelul cu restanțierii la plata împrumuturilor și cheltuielilor, centralizat și pe puncte de lucru.

6.      Se îngrijeşte de păstrarea în deplină siguranţă a registrelor şi documentelor contabile.

7.      Vizează pentru control financiar preventiv contractele de împrumut, contractele de muncă, contractele de mandat, documentele privind operaţiunile de încasări şi plăţi.

8.      Întocmește contractele de împrumut pentru membrii CAR ale căror cereri au fost aprobate de Comisia pentru împrumuturi și le trimite/predă consilierului de serviciu principal.

9.      Asigură plata împrumuturilor acordate membrilor CAR.

10.  Comunică, prin contabilul/casierul de serviciu, situația financiară la zi a membrilor CAR, la solicitarea acestora și a Direcției Juridice.

11.  În baza "Tabelului cu baza de calcul a indemnizațiilor, salariilor, stimulentelor și capitalizarea care se acorda personalului CAR", întocmit de către Direcția Secretariat-Administrativă, calculează statele de plată și asigură plata salariilor și a indemnizațiilor pentru salariații și colaboratorii CAR.

12.  Întocmeşte şi prezintă Comitetului Director şi Adunării Generale proiectul de buget anual, execuţia bugetară şi situaţiile financiare periodice prevăzute de normativele în vigoare.

13.  Răspunde de păstrarea, mânuirea și arhivarea documentelor depuse la dosarele gestionate, conform Nomenclatorului dosarelor CAR.

14.  Îndeplineşte și alte activităţi şi atribuţii repartizate prin hotărârile si deciziile organelor de conducere ale CAR.

15.  Pentru îndeplinirea atribuțiilor și îndeplinirea obiectivelor generale ale CAR, colaborează cu toate direcțiile, angajații, reprezentanții teritoriali și voluntarii CAR.

Art.33  Direcția Juridică are următoarele atribuții:

1.      Acordă viza de legalitate pe contractele de împrumut ale membrilor CAR, pe  contractele individuale de muncă, de mandat și pe cele de voluntariat.

2.      Organizează activitățile legate de instruirea și de coordonarea activității voluntarilor, conform Legii nr. 78/2014.

3.      Asigură consilierea de specialitate pentru organele de conducere ale asociației. Avizează contractele încheiate de CAR cu terțe părți.

4.      Acordă viza de legalitate pe proiectele de decizii ale CD și pe proiectele de hotărâri ale Adunării Generale.

5.      Urmărește evoluția legislației specifice IFN-urilor și asociațiilor și propune CD măsurile care trebuie adoptate pentru conformare.

6.      Gestioneaza contractele individuale de muncă ale angajaților, contractele de mandat ale membrilor organelor de conducere și control ale CAR, respectiv contractele de voluntariat.

7.      Primește de la Direcția Financiar-Contabilă tabelul cu restanțierii la plata împrumuturilor și pune în aplicare procedura de notificare a întârziaților la plata ratelor de împrumut.

8.      Întocmește plângeri penale pentru restanțierii la plata ratelor de împrumut, care au dat declarații false sau au prezentat documente false în scopul obținerii unui împrumut. Urmărește stadiul desfășurării cercetarilor penale în cauzele de interes.

9.      Întocmește și prezintă spre aprobare convențiile negociate cu debitorii pentru restituirea creanțelor, precum și actele solicitate de către executorii judecătorești sau cerute de organele de executare silită.

10.  Întocmește și trimite instantelor de judecată documentele necesare desfășurării legale a proceselor civile în care asociația este parte.

11.  Urmăreste modul în care are loc recuperarea creanțelor și propune spre aprobare acte de sesizare a autorităților competente pentru recuperarea integrală și cu celeritate a creanțelor.

12.  Prezintă, împreună cu Direcția Financiar-Contabilă, trimestrial sau la cererea Comitetului Director/Președintelui CAR situația recuperării creanțelor  de la  împrumutații aflați în executare silită.

13.  Întocmește și trimite executorilor judecătorești dosarele de executare silită pentru rău-platnici. În acest scop, solicită de la Direcția Financiar-Contabilă calculul la zi a obligațiilor de plată a celor nominalizați.

14.  Gestionează problemele de personal ale angajaților, madataților și voluntarilor.

15.  În limita timpului la dispoziție, acordă asistență juridică membrilor asociației pe probleme legate de asigurările sociale.

16.  Răspunde de păstrarea, mânuirea și arhivarea documentelor depuse la dosarele gestionate, conform Nomenclatorului dosarelor CAR.

17.  Îndeplineşte și alte activităţi şi atribuţii repartizate prin hotărârile și deciziile organelor de conducere ale CAR.

18.  Pentru îndeplinirea atribuțiilor și îndeplinirea obiectivelor generale ale CAR, colaborează cu toate direcțiile, compartimentele, angajații, reprezentanții teritoriali și voluntarii CAR.

 

                                 Sectiunea II            Serviciul de consiliere a membrilor CAR și a persoanelor interesate

 

  1. Obligații generale

Art.34  Scopul serviciului de consiliere este acela de a optimiza munca echipei administrative de la Punctul de Lucru Central (PLC), pentru asigurarea contactului permanent cu membrii CAR și rezolvarea rapidă a cererilor acestora, în lipsa temporară de la PLC a persoanelor care încadrează direcțiile și compartimentele de specialitate ale CAR.

Art.35  Serviciul de consiliere al CAR este asigurat în fiecare zi lucrătoare, între orele 09.00-16.00 (vineri 09.00-14.00), din rândul membrilor organelor de conducere, al salariaților și al voluntarilor CAR care au parcurs o perioada de pregătire sub conducerea responsabilului desemnat de către CD.

Art.36  Persoanele planificate în serviciu se vor prezenta la PLC sau la locul stabilit pentru telemuncă cu 30 de minute înainte de începerea programului de consiliere, pentru a lua in primire și a verifica funcționarea calculatoarelor, rețelelor de telefonie și de Internet, a aparaturii, obiectelor de inventar și a instalațiilor, curățenia și aerisirea spațiilor de lucru.

Art.37  Echipa de consiliere a CAR este alcătuită din:

1.      Consilier de serviciu principal

2.      Consilier de serviciu secundar

3.      Casier de serviciu.

Art.38  Fiecare zi de serviciu prestata de către consilieri se remunereaza cu o suma stabilita de către CD. Sumele astfel obținute se adaugă la salariul lunar stabilit prin contractul de munca individual/mandat.

Art.39  Pe timpul absentei de la program (concedii, internări în spital, plecări din țară, etc) angajații care încadrează direcțiile și compartimentele de specialitate ale CAR își vor redirecționa telefoanele și e-mailurile de serviciu către consilierul de serviciu principal, la nr. 0760698672, respectiv car.coeziuneasociala@gmail.com.

 

  1. Atribuțiile consilierului principal

Art.40  Înregistrează zilnic în Registrul electronic de evidență a documentelor CAR toate documentele sosite prin e-mail în intervalul de la  terminarea serviciului din ziua precedentă, respectiv ora 16.00 (14.00 în zilele de vineri) și până în ziua intrării în serviciu, respectiv pe timpul programului de lucru până la ora 16.00 (14.00, în zilele de vineri).

Art.41  După înregistrarea documentelor, consilierul principal le predă/redirecționează  structurilor CAR de resortul cărora aparțin, folosind rubrica “To” (Către) din formatul mesajului de poștă electronică. La rubrica “CC” (Carbon copy) se va trece adresa celui care, deși nu este responsabil de rezolvarea documentului, e nevoie să sție despre existența lui (de regulă șeful nemijlocit a celui în sarcina căruia este documentul). Structurile responsabile  au obligația de a  rezolva documentele în conformitate cu atribuțiile stipulate în fișele posturilor. Punctele de contact între structurile CAR, în relațiile de serviciu, sunt următoarele:

Nr crt

Structura CAR

Persoanele responsabile

Adresa de poștă electronică de serviciu

Aplicația WhatsApp

Categoria de documente pe care trebuie să le înregistreze și să le rezolve și unde se salvează (Dosar/Secțiune)

1

Consilierul de serviciu

Salariații și mandații numiți să execute acest  serviciu

car.coeziunea sociala@gmail.com

0760698672

a.  Cereri de înscriere(3/1)

b.  Cereri de împrumut(3/2)

c.  Cereri actualizare date(3/4)

2

Președinte/

Vicepreședinte

Apostol Cătălin

Rînciog Dumitru

presedinte.car.cs@gmail.com

0732716706,

0736600961

d.  Sesizări, reclamații membri CAR(3/5)

e.  Adrese ale instituțiilor către CAR, Președinte , CD și AG(9)

3

Direcția Financiar-Contabilă

Oarga Mădălin-Nicușor

car.financiar.cs@gmail.com

0736601000

f.   Balanțe financiare (BALANȚE)

g.  Declarații și bilanțuri ANAF, bugetul anual de venituri și cheltuieli, alte situații și analize financiare (10)

4

Direcția Juridică

Mihai Vasile

car.juridic.cs@gmail.com

0726243521

h.  Cereri de chemare in judecata, alte comunicari de la instantele de judecata, solicitari de la Parchete (11)

i.    Documente de personal (5)

5

Direcția Secretariat-Administrativă

Rînciog Dumitru

car.secretariat.cs@gmail.com

0736600961

j.    Hotărâri și doc AG(1/1)

k.  Autorizații, acreditări (1/4)

l.    Decizii și documente CD (2/2)

m.                  Decizii și documente președinte (2/1)

n.  Documente Comisia de cenzori(2/3)

o.  Cereri de acreditare RT(4)

p.  Oferte de prestări servicii, publicitate, relații instituții (9)

6

Compartiment Notificări și Recup. Creanțe

State Ioan

car.recuperare.cs@gmail.com

0740301047

q.      Informări de la BEJ-uri, cereri de la executare silită, notificari (7)

7

Compartiment Analiză Dosare

Sîrbu Bogdan-Răzvan

car.analizadosare.cs@gmail.com

0721496204

r.   Dosare complete de împrumut, înaintate la Comisia pentru Împrumuturi (12/1)

s.   Decizii ale Comisiei pentru Împrumuturi (12/2)

8

Compartiment Contracte

Nenciu-Avram Paul

car.contracte.cs@gmail.com

0723268617

t.        Contracte de împrumut finalizate, cu anexe (6)

9

Casierie

Stefan Adrian-Mihail

Nenciu-Avram Paul

car.casierie.cs@gmail.com

0744341123, 0723268617

u.  Cereri membri CAR, cu specific financiar(3/3)

v.  Cereri de retragere din CAR(3/6)

w.Registru de casă (CASA)

x.  Extrase de cont bancar (BANCA)

 

Art.42  Responsabilii structurilor CAR care primesc documentele sunt obligați să rezolve solicitarile/sarcinile respective, să scaneze documentele și să le posteze în dosarele electronice, conform tabelului de mai sus, respectiv să insereze link-urile de găsire rapidă în Registrul electronic de evidență a documentelor.

Art.43  Consilierul de serviciu principal înregistrează toate cererile de împrumut inaintate pe orice cale, (prezentate la PLC, trimise prin poșta electronică, curier etc), în ziua primirii, indiferent dacă acestea sunt însoțite sau nu de toate anexele, urmăreste completarea, în timp, cu toate documentele necesare fiecărui dosar, consiliind în acest scop pe solicitanții de împrumuturi, apoi parcurge toate etapele procedurale menționate în Regulamentul Activității Financiare, Cap. VI.

Art.44   Verifică prezența la programul de lucru a angajatilor și mandataților și se asigură ca aceștia au înscris corect orele de lucru și au semnat în tabelul de pontaj din Fișa-jurnal a zilei de lucru.

Art.45  Urmăreste modul în care consilierul secundar gestionează relația CAR cu împrumutații restanțieri, repartizați nominal de către Direcția Juridică. Verifică dacă  fișele de evidență a restanțierilor sunt păstrate în ordinea alfabetică, alături de corespondența și toate situațiile financiare transmise către împrumutați, în biblioraftul special destinat, astfel încât în caz de necesitate toți consilierii să aibă acces la datele din fișa/dosarul respectiv.

Art.46  În lipsa consilierului de serviciu secundar, îndeplinește și atribuțiile acestuia.

 

  1. Atribuțiile consilierului secundar

Art.47  La intrarea în serviciu verifică și completează "Procesul verbal de predare-primire a serviciului de consiliere" - Anexa nr. 10, întocmit de către consilierul precedent, preia cheile și dulapurile metalice cu documente și verifică existența tuturor bibliorafturilor și a dosarelor,  conform opiselor afișate sau anexate la procesul verbal. Dacă constată lipsa unor obiecte de inventar sau a unor documente,  menționează în procesul verbal de predare-primire a serviciului, la rubrica "Mențiuni/observații/neconformități", apoi prezintă procesul verbal președintelui/vicepreședintelui CAR.

Art.48  Zilnic, la începerea programului de lucru, se asigură ca telefonul de serviciu este încărcat, ca serverul, calculatoarele și imprimantele de lucru sunt în funcțiune și alimentate cu hârtie, și că la masa de lucru special destinată primirii vizitatorilor există ustensile de scris, fluturași publicitari și cel putin  10 exemplare din fiecare formular utilizat în mod curent.

Art.49  Înregistrează zilnic în Registrul electronic de evidență a documentelor CAR toate documentele sosite prin poștă, curier sau  prezentate personal de către membrii CAR și alți cetățeni pe timpul programului de lucru.

Art.50  Răspunde la telefonul de serviciu 0760.698.672, notând înFișa jurnal a zilei de lucru”, problemele rezultate în urma convorbirilor, pentru a le comunica responsabililor din compartimentele de specialitate ale CAR. Între orele 16.00 și 08.30 poate lua și folosi la domiciliu acest telefon.

Art.51  Rezolvă și înregistrează în Registrul electronic de evidență a documentelor CAR toate solicitarile sosite prin serviciul de mesagerie telefonică și prin aplicația WhatsApp în ziua precedentă, după treminarea programului de lucru, precum și pe cele primite  în timpul programului de lucru: cereri de înscriere, cereri de împrumut, adrese de la autorități și alte organizații. După înregistrarea documentelor, consilierul secundar le predă/redirecționează structurilor CAR de resortul cărora aparțin, acestea având obligația de a le rezolva, conform  atribuțiilor stipulate în fișele posturilor.

Art.52  Gestionează relația CAR cu împrumutații restanțieri, repartizați nominal de către Direcția Juridică, completând "Fișa de evidență a restanțierului" – Anexa nr. 11, cu datele transmise lunar de către Direcția Financiar-Contabilă și cu cele obținute din propriile investigații. Toate fișele de evidență vor fi păstrate în ordinea alfabetică, alături de corespondența și toate situațiile financiare transmise către împrumutați, în biblioraftul special destinat, astfel încât în caz de necesitate toți consilierii să aibă acces la datele din fișa/dosarul respectiv.

Art.53  La terminarea programului de lucru, scoate din priză/închide consumatorii electrici (televizor, cafetiera, dozator de apă, aparat de numărat bani, aer condiționat, lumini etc), mai puțin imprimantele de serviciu și calculatorul de serviciu (serverul), inițiază sistemul de alarmare în caz de pătrundere frauduloasă ăi incuie ușa de acces în sediul CAR.

Art.54  În lipsa consilierului de serviciu principal, îndeplinește și atribuțiile acestuia.

 

  1. Atribuțiile casierului de serviciu

Art.55  Ia în primire serviciul și numerarul din casă în baza înregistrărilor din registrul de casa și a "Procesului verbal de predare-primire a serviciului de casierie" – Anexa nr. 12.

Art.56  Încaseaza ratele la împrumuturi și contribuțiile la fondul social plătite în numerar de către membrii CAR la PLC.

Art.57  Înregistrează zilnic în Registrul de casa plățile efectuate în numerar de către membrii CAR și alte plăți în numerar efectuate de către compartimentele CAR.

Art.58  Transmite consilierilor de serviciu, la solicitarea acestora, fișa financiară și/sau fișa de penalitați ale unor membrii CAR pentru rezolvarea diverselor cereri de natură financiară ale acestora: retrageri parțiale de cotizații, plata ratelor și a penalităților, retrageri din CAR și altele.

Art.59  Introduce în baza de date a CAR plățile făcute de către membrii CAR. Atunci când constată că o plată este facută în numele și pentru persoane care nu au calitatea de membru al CAR, informează imediat pe șeful Direcției Financiare.

Art.60  Verifică zilnic cererile de împrumut înregistrate în "Tabelul on line cu cererile de împrumut și de retragere din fondul social, aflate în așteptare" și consemnează în acest tabel, precum și în fișele de evaluare a acestora, depunerea de către solicitanți a fondului social minim de 1/3 din suma solicitată ca împrumut.

Art.61  Stabilește cheltuielile aferente împrumuturilor, reține dobânda anticipată, comisionul de transfer și, după caz, alte costuri, iar în cadrul procedurii de la distanță,  întocmește scrisoarea de însotire și expediaza împrumutatului, prin poștă, exemplarul 2 al contractului de împrumut, insotit de anexa intitulata ”Consecințele întârzierilor la plata ratelor de împrumut”.

Art.62  Execută plata împrumuturilor acordate membrilor CAR, după primirea documentelor justificative și a acceptului consilierului de serviciu, dat în scris pe "Fișa de evidența și evaluare a cererii de împrumut".

Art.63  Scanează contractele de împrumut plătite, împreună cu toate documentele aferente dosarului, apoi le postează în Registrul electronic de evidența a documentelor CAR.

 

 

                                                                          Sectiunea III            Organizarea activității CAR la nivel local

 

Art.64  În scopul facilitării accesului comunitaților izolate ale României la serviciile financiare adresate pensionarilor, salariaților și diverselor grupuri de cetăteni (din instituții de stat, sindicate, asociații, societăți comerciale, comunități locale etc.), precum și al dezvoltării economiei la nivel local, CAR "Coeziunea Socială" acreditează reprezentanți teritoriali (denumiți prescurtat RT).

Art.65  RT se aleg din rândul cetățenilor cu o bună reputație morală și profesională, care au cunostințe și abilități necesare în lucrul cu calculatorul și care dispun de o conexiune permanentă la Internet.

Art.66  Etapele de urmat pentru atribuirea de către Comitetul Director a calitații de RT, obligațiile și drepturile acestora, sunt stabilite conform "Procedurii de acreditare a RT" - Anexa nr. 13.

 

Cap. IV           DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE PERSONALULUI CAR. DISCIPLINA MUNCII. ABATERI DISCIPLINARE ȘI SANCȚIUNI. EVALUAREA PROFESIONALĂ.

Art.67  CAR își exercită funcia de angajator prin intermediul Comitetului Director.

Art.68  Personalul CAR va fi angajat în muncă numai în baza îndeplinirii criteriilor de competență profesională și a unui certificat medical care atestă faptul ca cel în cauză este apt pentru prestarea muncii.

Art.69  Fiecare angajat (mandatat, salariat, voluntar) își desfășoară munca în baza atribuțiilor cuprinse în contractul individual încheiat cu CAR, precum și în fișa postului.

Art.70  În funcție de necesitățile de funcționare ale CAR, Comitetul Director poate adauga sau elimina unele atribuții cuprinse în fișa unui post. Toate aceste modificări vor fi aduse la cunosținta angajatului respectiv, prin încheierea unui act adțtional la contractul de mandat/muncă/voluntariat.

Art.71  Drepturile și obligațiile personalului CAR sunt cele cuprinse în legislația muncii și sunt specificate în contractul individual de mandat/muncă/voluntariat al fiecarui angajat.

Art.72  Comitetul Director poate decide ca unele funcții din cadrul organigramei și unele sarcini cuprinse în fișele posturilor să fie îndeplinite de angajați prin telemuncă. În funcție de dezvoltarea rețelelor de Internet, a programelor informatice și a dotărilor tehnice ale CAR, telemunca se va extinde și va fi încurajată în viitor.

Art.73  La angajare și în procesul de promovare în funcție a salariaților, precum și în cooptarea de noi membri în organele de conducere ale CAR, alături de criteriile de competență, de rezultatele obținute în funcțiile anterioare și de cerințele legale de ocupare a unui post, Comitetul Director va lua în considerare și vechimea în CAR.

Art.74  Comitetul Director dispune de prerogativa disciplinară, având dreptul de a aplica  sancțiuni disciplinare salariaților, membrilor CAR (inclusiv membrilor organelor de conducere ale CAR), ori de câte ori constată că aceștia au săvârșit o abatere disciplinară.

Art.75  Abaterea disciplinară este o faptă în legătura cu munca și care constă într-o acțiune sau inacțiune săvârșită cu vinovăție sau neglijență/culpă de către angajat sau membrul organului de conducere, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, prevederile contractului individual de angajare, ordinele și dispozițiile legale ale conducătorilor ierarhici.

Art.76  Mandataților/salariaților/voluntarilor le este interzis:

1.      orice comportament care ar putea aduce atingere demnității și prestigiului persoanei ca: înjurături, adresarea de cuvinte jignitoare, amenințări verbale, violență fizică, ton ridicat sau răstit etc.;

2.      de a părăsi locul de muncă în timpul programului de lucru, pentru rezolvarea unor probleme personale, fără a anunța și a avea în prealabil aprobarea  președintelui/vicepreședintelui CAR;

3.      de a se prezenta la muncă sub influența băuturilor alcoolice;

4.      de a sustrage bunurile CAR, de a le da cu împrumut terților sau a le folosi în alte scopuri decat cele pentru care au fost destinate;

5.      orice alte activități pe care legea, statutul CAR, regulamentele interne ori fișa postului le interzice.

Art.77  Neîndeplinirea atribuțiilor din fișa postului, intârzierea și absența nemotivată de la programul de lucru constituie abateri disciplinare și se sancționează conform prezentului regulament.

Art.78  Contractul individual de muncă/mandat/voluntar va fi suspendat din inițiativa CAR în situația înregistrării a mai mult de 3 zile de absență nemotivată de la programul de muncă  al salariatului/mandatatului/voluntarului.

Art.79  Cercetarea și analizarea abaterilor se vor executa de către o comisie desemnată în acest scop de către Comitetul Director al CAR, în stricta conformitate cu precizarile expres stipulate în Legea nr. 53/2003, privind Codul Muncii.

Art.80  Sancțiunile disciplinare pe care le poate aplica Comitetul Director, în cazul în care un salariat, un membru al unui organ de conducere sau voluntar săvârșește o abatere disciplinară, sunt:

1.      avertismentul scris;

2.      diminuarea salariului/indemnizatiei pe o durată de 1-3 luni cu 5-10%;

3.      rezilierea contractului individual de muncă, de mandat ori de voluntariat.

Art.81  Sancțiunile aplicate de către Comitetul Director unor membri ai organelor de conducere sunt supuse validării Adunării Generale.

Art.82  Anual, în luna ianuarie, se desfășoară evaluarea activității profesionale a salariaților/mandataților/voluntarilor, desfășurată în anul precedent, de către sefii ierarhici nemijlociti, menționati în fișa postului.

Art.83  Evaluarea activității profesionale a unui angajat presupune verificarea cunoștințelor și activității acestuia, a gradului de îndeplinire a obiectivelor stabilite prin autoritatea angajatorului și vizeaza urmatoarele criterii de apreciere:

1.      Cunoașterea și înțelegerea de către salariat a tuturor etapelor și procedurilor de lucru specifice postului și a activităților înrudite; cunoașterea și înțelegerea de către salariat a obiectivelor de muncă, atât din punct de vedere cantitativ, cât și din punct de vedere calitativ;

2.      Realizarea integrală și la timp a obiectivelor de muncă stabilite de către angajator;

3.      Acuratețea și meticulozitatea prin care salariatul realizează sarcinile de muncă și își îndeplinește obiectivele stabilite de angajator pe termen scurt, mediu sau lung;

4.      Finalizarea sarcinilor alocate potrivit angajamentelor luate de către asociație și comunicate membrilor CAR si partenerilor;

5.      Finalizarea lucrărilor potrivit normativelor, interne sau externe, utilizate de către angajator sau în conformitate cu dispozițiile date de către superiorii ierarhici;

6.      Adaptabilitatea salariatului la schimbările organizatorice ale asociației sau la progresul tehnologic al acesteia;

7.      Gradul de implicare a salariatului în rezolvarea problemelor apărute în cadrul asociației;

8.      Gradul de însușire de către salariat a noilor tehnici și proceduri de lucru, precum și implicarea salariatului în implementarea acestora;

9.      Modul în care salariatul se documentează asupra noutăților din domeniul său de activitate și cum folosește experiența dobândită;

10.  Capacitatea salariatului de îmbogățire a cunoștințelor profesionale și implicarea în formarea profesională inițiată de către angajator;

11.  Capacitatea salariatului de a-și planifica sau organiza activitatea și eficiența transmiterii rezultatelor obținute către alte compartimente sau către superiori;

12.  Capacitatea salariatului de a lucra în echipă și contribuția pe care o aduce la îndeplinirea obiectivelor comune;

13.  Capacitatea salariatului de a utiliza echipamentele tehnice din dotare în conformitate cu recomandările producătorilor și instrucțiunilor primite;

14.  Capacitatea salariatului de realizare a sarcinilor de muncă, în bune condiții, fără a produce neconformități serviciilor prestate;

15.  Respectarea prevederilor de securitate în muncă, prevenire și stingere a incendiilor, protecție a mediului, managementul calității, precum și a procedurilor interne, a Regulamentului intern, a standardelor tehnice și a legislației în vigoare.

Art.84  La fiecare criteriu de evaluare se acordă unul dintre calificativele de mai jos:

1.      Foarte bun

2.      Bun

3.      Satisfacator

4.      Necorespunzator.

Art.85  Calificativul general al angajatului va fi dat de calificativul cu ponderea cea mai mare în rândul calificativelor acordate pe criterii de apreciere.

Art.86  Obținerea calificativului "Necorespunzător" doi ani consecutivi, are drept consecință rezilierea de către CAR a contractului individual de muncă/mandat/voluntariat.

 

Cap. V            REGULI ȘI OBLIGAȚII PRIVIND PROTECȚIA, IGIENA ȘI SECURITATEA ÎN MUNCĂ

Art.87  CD adoptă măsurile necesare pentru protejarea securității și sănătății salariaților, inclusiv pentru activitățile de prevenire a riscurilor profesionale, de informare și pregătire, precum și pentru punerea în aplicare a organizării protecției muncii și mijloacelor necesare acestuia.

Art.88  În cadrul CAR,  s-au identificat următoarele riscuri: 

1.      riscul de electrocutare, provenit de la întrerupătoarele sau alte cabluri electrice care fac parte din echipamentele de funcționare a aparatelor. Măsuri de prevenire: toate întrerupătoarele defecte sau cablurile electrice crapate sau desprinse din locul de fixare, care prezintă riscuri de electrocutare, trebuie imediat aduse la cunoștința administratorului de imobil pentru a fi înlocuite.

2.      riscul de rănire, prin căderea unor obiecte ce aparțin  acoperișului clădirii. Aceasta având un acoperiș șubred, acest risc poate apare în situatia când pe acoperiș se depune zăpadă sau ca urmare a unor fenomene meteo extreme. Măsuri de prevenire: înainte, dar și pe timpul activității zilnice, consilierul de serviciu secundar verifică situația de fapt. Dacă există acest pericol, înștiințează proprietarul imobilului despre acest  aspect.

3.      riscul de vătămare corporală prin lovire de instalațiile, țevile, mesele sau alte echipamente existente în spațiul de lucru sau ca urmare a împiedicării de unele bunuri care creează obstacol în circulația normală. Măsuri de prevenire: la desfășurarea activitaților în acest spațiu, salariații vor fi atenți pentru a evita  vatamările corporale. La orice bun existent care poate zgâria, ințepa sau produce alte răni corpului, trebuie intervenit imediat pentru eliminarea pericolul respectiv.

4.      riscul de sufocare sau iritare a ochilor sau pielii – putând proveni prin inhalarea unui aer viciat ca urmare a unor mirosuri de la deșeurile menajere situate în pubele sau în spațiul lateral al acestora, sau manipularea accidentală a unor materiale de curățenie. Măsuri de prevenire: salariații trebuie să înlăture aceste situații prin aerisirea spațiului, manipularea corectă a materialelor sau spălare cu multă apă a parților iritate.

5.      riscul de contaminare cu diverse virusuri. Măsuri de prevenire: fiecare salariat trebuie să respecte măsurile de igienă stabilite de autoritățile competente (spălare periodică pe mâini cu apă caldă, săpun și dezinfectant etc.).

6.      riscul de opărire cu apă fierbinte – poate aparea ca urmare a avariilor produse la coloanele prin care circulă agentul de încălzire în spațiul de lucru. Măsuri de prevenire: verificarea permanentă a funcționării instalațiilor respective.

Art.89  În cadrul CAR se adoptă următoarele măsuri de prevenire și protecție a riscurilor identificate:

1.      măsuri de protecție a muncii salariaților

2.      măsuri de informare și instruire

3.      măsuri de prim ajutor

4.      măsuri de stingere a incendiilor și evacuarea lucrătorilor

5.      măsuri de supraveghere a sănătății și respectării igienei la locul de muncă

6.      măsuri pentru pericol grav și imminent – nu s-au identificat.

Art.90  În cadrul măsurilor de prevenire și protecție a muncii salariaților, instruirea lucrătorilor ocupă un loc central, fapt pentru care se stabilesc, în conformitate cu legea, următoarele 3 etape ale instruirii:

1.      instruirea introductiv-generală;

2.      instruirea la locul de munca;

3.      instruirea periodică.

Art.91  La instruirea personalului în domeniul securitatii și sănătății în muncă se folosesc mijloace, metode și tehnici de instruire, cum ar fi: expunerea, demonstrația etc.

Art.92  Rezultatul instruirii lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă se consemnează în mod obligatoriu în fişa de instruire individuală, cu indicarea materialului predat, a duratei şi datei instruirii.

Art.93   Instruirea introductiv-generală se execută cu scopul de a informa despre activităţile specifice CAR, riscurile pentru securitate şi sănătate în muncă, precum şi măsurile şi activităţile de prevenire şi protecţie la nivelul CAR și se face la angajarea lucrătorilor.

Art.94  Instruirea introductiv-generală se efectuează de lucrătorul desemnat prin decizie a Comitetului Director.

Art.95  Durata instruirii introductiv-generale este de 1 oră. În cazul reprezentantilor autorităților competente cu atribuții de control, precum și terțele persoane cu care CAR-ul interacționează instituțional, sunt insoțiti în spațiul de lucru de un reprezentant al CAR aflat în punctul de lucru, fară a se intocmi fișa de instruire.

Art.96  Tematica din cadrul instruirii introductiv-generale cuprinde, în principal, următoarele probleme:

1.      legislația de securitate și sănătate în muncă;

2.      consecințele posibile ale necunoașterii și nerespectarii legislației;

3.      riscurile de accidentare și îmbolnăvire profesională specifice locului de muncă;

4.      măsuri la nivelul CAR privind acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor și evacuarea lucrătorilor.

Art.97   Instruirea introductiv-generală se finalizează cu verificarea insușirii cunoștințelor pe bază de teste, iar rezultatul verificării se consemnaază în fișa de instruire.

Art.98  Instruirea la locul de muncă se face după instruirea introductiv-generală și are ca scop prezentarea riscurilor pentru securitate și sănătate în muncă, precum și măsurile și activitățile de prevenire și protecție la nivelul fiecărui loc de muncă din cadrul CAR.

Art.99  Instruirea la locul de muncă se face tuturor salariatilor de către conducătorul locului direct de muncă. Durata instruirii la locul de muncă este de 2 ore

Art.100                      Instruirea șefilor de direcții este efectuată de președintele CAR sau de persoana împuternicită de acesta, iar instruirea șefilor de compartimente și a celorlalți lucrători de către șefii de direcții.

Art.101                      Tematica instruirii la locul de muncă cuprinde cel puțin următoarele:

1.      informații privind riscurile specifice locului de muncă;

2.      prevederile fișei postului elaborată pentru locul de muncă respectiv;

3.      măsuri la nivelul locului de muncă privind acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor și evacuarea în cazul pericolului grav și iminent;

4.      prevederi ale reglementărilor de securitate și sănătate în muncă privind activități specifice ale locului de muncă;

5.      demonstrații practice privind activitatea pe care persoana respectivă o va desfășura și exerciții practice privind utilizarea mijloacelor de intervenție, evacuare și de prim ajutor.

Art.102                      Începerea efectivă a activității la postul de lucru de către lucrătorul instruit se face numai după verificarea cunoștințelor de către președintele CAR sau de persoana împuternicită de acesta în cazul directorilor de direcții, iar șefii de direcții a șefilor de compartimente și se consemneaza în fșa de instruire individuală.

Art.103                      Instruirea periodică are drept scop reîmprospătarea și actualizarea cunoștințelor în domeniul securității și sănătății în muncă și se efectuează, în cazul șefilor  de direcții de către președintele CAR sau de persoana împuternicită de acesta, iar în cazul șefilor de compartimente și a celorlalți lucrători, de către directorii de direcții, care vor semna în fișele de instruire.

Art.104                      Durata instruirii periodice pentru toți salariatii CAR este de 1  oră.

Art.105                      Intervalul dintre două instruiri periodice este de 12 luni, având în vedere că toți lucrătorii de la punctul de lucru central fac parte din personalul tehnico-administrativ.

Art.106                      Tematica instruirii periodice cuprinde cel puțin următoarele:

1.      informații privind riscurile specifice locului de muncă;

2.      prevederile fișei postului elaborată pentru locul de muncă respectiv;

3.      măsuri la nivelul locului de munca privind acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor si evacuarea in cazul pericolului grav si iminent;

Art.107                      In privinta măsurilor de informare și instruire, conducerea CAR va urmari ca la fiecare schimbare a echipamentelor sau materialelor periculoase sa se faca instructajul de utilizare a noilor echipamente, ca măsură imediată de protecție a muncii, cu consemnarea în fișa de instruire.

Art.108                      Măsurile de prim ajutor sunt:

1.      În funcție de vătămarea lucrătorului, se intervine cu materialele adecvate (pansamente sterile, bandaje pentru imobilizare membre în caz de fracturi etc.)

2.      În cazurile care necesită îngrijiri medicale specializate se solicită intervenția salvării prin apelarea la tel. 112.

Art.109                      Măsurile de stingere a incendiilor și evacuarea lucrătorilor sunt:

1.      În cazul apariției unui incendiu, pentru stingerea acestuia se folosesc stingătoarele din dotarea clădirii.

2.      Periodic se face verificarea încărcării și instruirea pentru folosirea acestora.

3.      Nu se intervine cu apă pentru stingerea incendiului. Se acționează pentru scoaterea din prizele de alimentare cu curent electric a tuturor aparatelor electrice.

4.      În funcție de amploarea incendiului, se evacuează bunurile și se depozitează lângă Oficiul Postal, pe trotuar cu luarea măsurii de pază a celor depozitate.

5.      Pentru a limita și stinge incendiul se solicită telefonic sprijinul organului de poliție locală care deține spațiul și persoanelor din spațiile aflate în imediata apropiere.

6.      Locul de fumat este în exteriorul clădirii, fiind interzis a se fuma în interiorul spațiului de lucru.

Art.110                      Măsurile de supraveghere a sănătății și respectării igienei colective și la locul de muncă sunt:

1.      Asigurarea pentru salariați a materialelor igienico-sanitare și spații pentru igiena colectivă, astfel:

a.       materiale igienico-sanitare – săpun; măști de protecție; hârtie igienică; prosoape de hârtie; dezinfectant de mâini; vizete; montarea de panouri protectoare la mesele de lucru, comprese sterile, alcool sanitar, pansamente sterile, se acordă obligatoriu și gratuit de CAR, pentru a se asigura igiena personală și colectivă și protecția împotriva virusurilor.

b.      instalații sanitare cu posibilitatea de a se spăla pe mâini și a efectua necesitățile fiziologice.

2.      Curățenia și dezinfectarea spațiilor de lucru ale CAR se execută zilnic,  în afara programului de lucru.

3.      Trimestrial se efectuează dezinsecția și deratizarea spațiului deținut de CAR.

Art.111                      Controlul stării materialelor și funcționării aparatelor din dotare este realizat astfel:

1.      Zilnic – prin salariatul care utilizează aparatul de la locul de muncă. În cazul în care apare o neconformitate în funcționare, acesta înștiințează șeful nemijlocit care are obligația rezolvării situației apărute.

2.      Periodic – de către șeful ierarhic.

Art.112                      În vederea asigurarii protectiei muncii, angajatii isi vor desfasura  activitatea astfel incat sa nu expuna la pericole de accidentare sau imbolnavire profesionala propria persoană sau pe alți angajați. În acest scop, aceștia au următoarele obligații:

1.      Să-și însușească și să respecte normele și instrucțiunile de protecție a muncii și măsurile de aplicare a acestora;

2.      Să utilizeze corect echipamentele tehnice, substantele periculoase și celelalte obiecte de inventar;

3.      Să nu procedeze la deconectarea, schimbarea sau mutarea arbitrară a dispozitivelor de securitate ale echipamentelor tehnice și ale clădirilor, precum și să utilizeze corect aceste dispozitive;

4.      Să aducă la cunostința conducatorului locului de munca orice defecțiune tehnicăa sau altă situație care constituie un pericol de accidentare sau îmbolnăvire profesională;

5.      Să aducă la cunostința conducatorului locului de munca în cel mai scurt timp posibil accidentele de muncă suferite de persoana proprie sau de alți angajați;

6.      Să oprească lucrul la apariția unui pericol iminent de producere a unui accident și să informeze de îndată conducatorul locului de muncă;

7.      Să refuze intemeiat executarea unei sarcini de muncă dacă aceasta ar pune în pericol de accidentare sau îmbolnăvire profesională persoana sa sau a celorlalți participanți la procesul de muncă;

8.      Să coopereze cu angajatorul și/sau cu angajații cu atribuții specifice în domeniul securității și sănătații în muncă, atâta timp cât este necesar, pentru a da angajatorului posibilitatea să se asigure că toate condițiile de muncă sunt corespunzătoare și nu prezintă riscuri pentru securitatea și sanătatea lor la locul de muncă;

9.      Să coopereze cu angajatorul și/sau cu angajații cu atribuții specifice în domeniul securității și sănătății în muncă, atâta timp cât este necesar, pentru realizarea oricărei sarcini sau cerințe impuse de autoritatea competentă pentru prevenirea accidentelor și bolilor profesionale;

10.  Să dea relații din proprie inițiativă sau la solicitarea organelor de control și de cercetare în domeniul protecției muncii.

Art.113                      Pentru menținerea curățeniei și igienei colective, personalul de execuție a curățeniei este obligat:

    1. Să execute curățenia în birourile, spațiile de lucru, grupurile sanitare și holurile de trecere (măturare/aspirare, spălare, dezinfectare ștergere praf, pânze păianjen etc);
    2. Să măture zona exterioară adiacentă punctelor de lucru;
    3. Să spele ceștile, cafetierele, paharele și alte obiecte de protocol, de câte ori este necesar;
    4. Să curete geamurile și ușile interioare și exterioare, de câte ori este necesar;
    5. Să întocmească necesarul cu materialele consumabile necesare asigurării igienei colective și să îl prezinte la aprobare șefului Direcției Secretariat-Administrativă;
    6. Să distribuie ritmic materialele consumabile de igienă colectivă (hartie igienică, sapun, detergent etc).

Art.114                      Semestrial și ori de câte ori este necesar se vor lua măsuri de dezinsecție și deratizare a încăperilor în care lucrează sau are acces personalul CAR.

Art.115                      Pe timpul desfăşurării activităţii,  la punctele de lucru ale CAR se vor lua măsuri pentru controlul şi supravegherea acestora din punct de vedere al prevenirii și stingerii incendiilor.

Art.116                      Permanent, vor fi luate măsuri tehnico-organizatorice în vederea reducerii riscului de incendiu,  pentru menținerea în stare de funcționare a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, pentru marcarea și semnalizarea:

1.      căilor de acces în clădiri, evacuare şi intervenţie;

2.      locurilor pentru fumat, în condiţiile legii;

3.      mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor.

Art.117                      Se interzice fumatul în incintele punctelor de lucru. Locurile pentru fumat vor fi stabilite în exteriorul clădirilor și amplasate la o distanță mai mare de 40 m față de locurile în care exista pericol de explozie, respectiv: gaze şi lichide combustibile, explozivi, vapori inflamabili etc., 10 m față de locurile în care există materiale solide combustibile: lemn, textile, hârtie, carton asfaltat, bitum.

Art.118                      Se interzice fumatul în spaţiile de colectare a ambalajelor şi deşeurilor combustibile.

Art.119                      Toate instalaţiile/conductele prin care circulă substanţe lichide sau gaze se marchează prin culori specifice de identificare a naturii substanţei, respectiv a pericolului acesteia, prevăzute de normele tehnice specifice.

Art.120                      Se interzice utilizarea focului deschis şi a mijloacelor de iluminat cu flacără deschisă în spaţiile şi construcţiile pentru birouri, în podurile, spaţiile pentru arhivare şi spaţiile de depozitare ale acestora ori în alte locuri cu risc de incendiu.

Art.121                      Corpurile electrice de iluminat din spaţiile de depozitare a materialelor combustibile trebuie să fie adecvate spaţiului respectiv, iar cele care pot fi lovite se prevăd cu armături de protecţie.

Art.122                      În spaţiile de depozitare se asigură o distanţă de siguranţă de minimum 0,5 m a materialelor combustibile faţă de elementele de încălzire.

Art.123                      Hârtia, cărţile şi documentele de arhivă se depozitează în ordine, aşezate în stive sau rafturi din materiale având clasa de reacţie la foc minim A2-s1,d0, asigurându-se posibilităţile de intervenţie şi evacuare în caz de incendiu.

Art.124                      La depozitarea hârtiei, cărţilor şi a altelor asemenea, în rafturi sau stive, se păstrează distanţele faţă de instalaţia electrică şi faţă de instalaţia de încălzire de minimum 0,5 m.

Art.125                      Se interzice păstrarea materialelor care nu au legătură cu activitatea specifică CAR si a deşeurile de hârtie şi ambalaje rezultate în urma despachetărilor, sortărilor, livrărilor.

Art.126                      Se interzice amenajarea de arhive temporare în birouri.

Art.127                      În fiecare spaţiu pentru birouri care are suprafaţa sub 200 m²/nivel se asigură dotarea cu cel puţin două stingătoare de incendiu.

Art.128                      Se vor respecta urmatoarele valori ale distanţelor şi înălţimii de montare a stingătoarelor în perimetrul suprafeţei protejate:

1.       Maximum 15 m, respectiv 20 m faţă de cele mai importante focare de incendiu din clasele B şi A;

2.      Maximum 1,4 m înălţime faţă de pardoseală.

 

Cap. VI                     REGULI DE COMUNICARE. PROCEDURA DE SOLUȚIONARE A CERERILOR ȘI RECLAMAȚIILOR

Art.129                      Având în vedere importanța deosebită a unei comunicări eficiente, în cadrul asociației, pe lângă comunicarea directă, față în față, sunt folosite toate canalele moderne de comunicare, precum poșta electronică, faxul, aplicația WhatsApp, telefonia mobilă.

Art.130                       În activitatea de comunicare în scris se instituie următoarele reguli:

1.         Pentru comunicările importante destinate uzului intern, adică spre folosinta exclusivă a membrilor CAR sau  a structurilor organizatorice ale CAR, ca mijloc principal de comunicare este ”nota”, a cărei forme este conform șablonului intitulat "Model  nota" -  Anexa nr. 14.

2.     Pot emite note:

a.       Organele de conducere și control ale CAR.

b.      Șefii tuturor direcțiilor și compartimentelor din structura CAR.

3.      Indiferent de modalitatea de transmitere (e-mail, fax, scrisoare etc) fiecare notă se copiază pe suport de hârtie și se înregistrează în Registrul de evidență a documentelor.

4.      Președintele/vicepreședintele poate hotărî dacă o nota poate fi facută publică (postată pe Internet, afișată la punctul de lucru, preluată de mass media etc.). În acest caz se va menționa în caseta din antet, în locul expresiei «Uz intern», cuvântul «Publică».

5.      Se interzice oricărei persoane sau oricărei structuri organizatorice a CAR să difuzeze note cu caracter de uz intern către persoane, structuri ale CAR sau organizații care nu sunt nominalizate în caseta destinatarilor.

6.      Destinatarii care sunt solicitati să trimită diverse rapoarte, situații statistice, informări, etc. vor trimite documentele solicitate numai emitentului notei respective.

7.      Membrii CAR pot trimite informări și cereri personale, atât către RT în evidența cărora se află, cât și către structurile centrale ale CAR. Informarea sau cererea personală trebuie să conțină (Formularul unei cereri personale se află în Anexa nr. 15)

a.      numele și prenumele celui care întocmește cererea sau informarea;

b.      datele de identificare și de contact, respectiv seria și nr. cărții de identitate, CNP, domiciliul, telefonul de contact, adresa de poștă electronică;

c.       subiectul și descrierea problemei în cauză;

d.      data expedierii informării sau cererii și semnătură olografă/electronică.

Art.131                      Hotărârile și deciziile organelor de conducere și control ale CAR sunt, de regulă, publice și se aduc la cunoștința membrilor CAR  prin postarea acestora pe site-ul de Internet al CAR.

Art.132                      Hotărârile și deciziile organelor de conducere și control care poartă mențiunea «Uz intern» au regim de difuzare similar notelor de uz intern.

Art.133                       În activitatea de comunicare cu terții, inclusiv cu instituțiile administrației publice, responsabilii CAR vor folosi șablonul "Model de adresă"- Anexa nr. 16,  după  următoarele reguli:

1.      Comunicările adresate tuturor membrilor CAR și cetățenilor, și care pot fi accesate și preluate de către mass-media, se numesc "comunicate".

2.      Pot emite comunicate numai organele de conducere ale CAR.

3.      Indiferent de modalitatea de transmitere (poșta electronică, fax, scrisoare, postare pe Internet, afișare la punctele de lucru etc) fiecare adresă și fiecare comunicat se tipărește pe suport de hârtie și se înregistrează în Registrul de evidență a documentelor.

Art.134                      Cererile și reclamațiile individuale ale membrilor CAR referitoare la înscrierea și scoaterea din evidența CAR, cererile de împrumut, precum și alte cereri referitoare la activitatea financiară, se vor rezolva conform precizarilor exprese stipulate în  Regulamentul activității financiare a CAR (RAF).

Art.135                      Celelalte cereri se vor solutiona de către șefii de direcții și compartimente, respectiv de către organele de conducere ale CAR, după caz,  în termen de cel mult 30 de zile, conform "Procedurii de soluționare a cererilor și reclamațiilor" – Anexa nr. 17.

 

Cap. VII        PROTECȚIA MEMBRILOR ȘI A PERSONALULUI CAR PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Art.136                      CAR aplica măsuri tehnice şi organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat, în special dacă  prelucrarea respectivă comportă transmisii de date în cadrul unei reţele, precum şi împotriva oricărei alte forme de prelucrare ilegală.

Art.137                      Membrii organelor de conducere si control ale CAR, angajații și reprezentanții teritoriali care au acces la date cu caracter personal nu pot să le prelucreze decât pe baza procedurilor și instrucţiunilor CAR, cu excepţia cazului în care acţionează în temeiul unei obligaţii legale.

Art.138                      Se interzice oricărui angajat sau voluntar să transmita către terți date cu caracter personal, inclusiv după terminarea raporturilor de muncă sau de colaborare cu CAR. În acest scop, angajații, membrii organelor de conducere și control, voluntarii și RT ai CAR vor semna "Angajamentul de protecție a datelor personale"- Anexa nr. 18. Acest angajament se păstrează pe toată durata colaborării, lângă contractul de muncă, de mandat sau de voluntariat al persoanei în cauză și se va arhiva conform instrucțiunilor arhivistice.

Art.139                      În punctele de lucru ale CAR vor putea lucra doar persoanele angajate în baza unui  contract individual, respectiv:

1.      contract de mandat;

2.      contract de muncă;

3.      contract de voluntariat.

Art.140                      Vizitatorii, colaboratorii și membrii CAR vor avea acces limitat, în spații special amenajate  și numai însoțiți de către angajații sau personalul de serviciu al CAR, în cadrul programului de lucru stabilit cu publicul.

Art.141                      Se interzice accesul persoanelor neautorizate la bazele de date ale CAR, la documentele care conțin date cu caracter personal și la calculatoarele și aparatura  pe care sunt stocate astfel de date.

Art.142                      Accesul la bazele de date ale CAR este permis doar în limitele competențelor stabilite prin Decizii ale CD și prin fișa postului, pentru persoanele care dețin următoarele funcții:

1.Președinte

2.Membri ai CD

3.Șefi de direcții și compartimente

4.Casieri

5.Reprezentanți teritoriali

Art.143                      Se interzice lăsarea documentelor, calculatoarelor și aparaturii pe birouri nesupravegheate, scoaterea acestora în afara incintei punctelor de lucru, fără aprobare, sau predarea lor unor persoane neautorizate. Documentele, calculatoarele și aparatura se vor păstra în fișete/dulapuri metalice, încuiate și, după caz, sigilate.

Art.144                      Documentele care conțin date cu caracter personal și al căror termen de păstrare a expirat, conform normelor arhivistice, vor fi distruse prin incinerare.

Art.145                      Compartimentele CAR vor aplica, atât cât este posibil, pseudonimizarea datelor cu caracter personal, în scopul reducerii riscurilor pentru persoanele vizate.

Art.146                      Vor fi sterse din bazele de date ale CAR persoanele care solicită aceasta operațiune în mod expres în cererile de retragere din rândurile membrilor CAR. Contractele de împrumut și documentele anexă ale acestora vor fi păstrate în arhiva CAR, conform reglementărilor legislative naționale în domeniul fiscal și arhivistic.

Art.147                      Consilierii de serviciu ai CAR sunt obligați să verifice, în prealabil, identitatea tuturor persoanelor care solicită oral sau în scris accesul la datele proprii, modificarea unor date personale sau situația lor financiară.

 

Cap. VIII     ÎNREGISTRAREA, MÂNUIREA, PĂSTRAREA,  INVENTARIEREA ȘI ARHIVAREA DOCUMENTELOR

Art.148                      Toate documentele rezultate din activitatea CAR (adrese, scrisori, cereri, procese verbale, registre, condici, dosare, facturi, extrase de cont, deconturi, planuri de măsuri, decizii, hotărâri, rezoluții etc – denumite generic documente), primite de la terți sau emise de către structurile CAR, inclusiv cele în format electronic, se înregistrează la registratura CAR în ziua primirii/emiterii.

Art.149                      Pentru o evidență riguroasă și o mânuire mai facilă, documentele se vor grupa în funcție de specificul lor, pe dosare, în ordine cronologică, conform "Nomenclatorului dosarelor CAR"- Anexa nr. 18. Anual, CD va actualiza acest nomenclator  în funcție de necesități.

Art.150                      În scopul facilitării telemuncii salariaților și mandataților CAR, al mânuirii și păstrării mai bune și mai sigure a documentelor emise și primite, în cadrul CAR funcționează "Registrul electronic de evidență a documentelor" - Anexa nr. 19.

Art.151                      Pentru identificarea rapidă a documentelor înregistrate și pentru o mai mare siguranță în păstrarea acestora, pe lângă dosarele cu documente fizice se constituie și dosare electronice echivalente celor fizice.

Art.152                      Consilierii de serviciu, angajații și mandatații care primesc sau expediază documente, pe orice cale, sunt obligați:

1.      să rețină și să dea număr de înregistrare în Registrul electronic de evidență a documentelor, fiecărui document în parte;

2.      să scaneze documentele în format PDF și să le salveze în dosarele electronice corespunzătoare problematicii fiecărui document în parte;

3.      să insereze în Registrul electronic de evidență a documentelor link-urile de găsire rapidă a acestor documente;

4.      după rezolvarea problemei/problemelor aferente fiecărui document, să-l depună în dosarul fizic corespunzator celui electronic.

Art.153                      Oricare mutare a unui document scanat, dintr-un dosar electronic în altul, presupune aceeași mutare și a documentului fizic, în cadrul dosarelor corespunzătoare de la PLC.

Art.154                      Șefii de direcții și compartimente au obligația rezolvării problemelor/sarcinilor din documentele repartizate și au deplina libertate în organizarea păstrării acestora în cadrul dosarelor fizice și electronice de care răspund.

Art.155                      Înregistrarea, mânuirea/circulația, inventarierea și arhivarea documentelor se execută conform "Procedurii de înregistrare, mâanuire, păstrare, inventariere și arhivare a documentelor" – Anexa nr. 21.

 

Cap. IX           DISPOZIȚII FINALE

Art.156                      Anual, CD numește, prin decizie, din rândul șefilor de direcții și compartimente responsabilii coordonatori pe domenii de activitate, dupa cum urmează:

1.      Responsabil cu securitatea și controlul sistemelor informatice și de comunicare;

2.      Responsabil cu problemele de personal;

3.      Responsabil cu protecția datelor personale;

4.      Responsabil cu activitatea de soluționare a cererilor și reclamațiilor;

5.      Responsabil cu sănătatea și securitatea în muncă;

6.      Responsabil cu prevenirea și stingerea incendiilor.

Art.157                      Fiecare responsabil coordonator pe domeniu de activitate supune dezbaterii și aprobării CD, în termen de 30 de zile de la numire, un plan de măsuri de conformare a CAR la cerintele legale referitoare la domeniul său de responsabilitate.

Art.158                      Regulamentul intern se poate modifica prin Decizie a CD, ori de câte ori legea, Statutul CAR sau alte motive impun acest lucru. Modificările aduse se supun dezbaterii și validării în prima Adunare Generală a membrilor CAR.

Art.159                      Prezentul regulament întra în vigoare de la 01.04.2021.

Art.160                      Anexele 1- 21 fac parte integrantă din prezentul regulament.

 

ANEXE

 

Anexa 1                     Model proiect de Decizie a CD

Anexa 2                     Organigrama CAR

Anexa 3                     Fișele posturilor

Anexa 4                     Contract de mandat

Anexa 5                     Contract individual de muncă

Anexa 6                     Contract de voluntariat

Anexa 7                     Planificarea  muncii și a serviciilor de consiliere.

Anexa 8                      Fișa-jurnal a zilei de lucru

Anexa 9                     Tabel lunar cu baza de calcul a indemnizațiilor, salariilor, stimulentelor și capitalizarea personalului CAR

Anexa 10                 Proces verbal de predare-primire a serviciului de consiliere

Anexa 11                 Fișa de evidență a restanțierului

Anexa 12                 Proces verbal de predare-primire a serviciului de casierie

Anexa 13                 Procedura de acreditare a RT

Anexa 14                 Model notă

Anexa 15                 Cerere – formular generic

Anexa 16                 Model de adresa

Anexa 17                 Procedura de soluționare a cererilor și reclamațiilor

Anexa 18                 Angajament de protecție a datelor personale

Anexa 19                 Nomenclatorul dosarelor

Anexa 20                 Registrul electronic de evidență a documentelor

Anexa 21                 Procedura de înregistrare, mânuire, păstrare, inventariere și arhivare a documentelor

 

Adoptare și revizuiri succesive ale Regulamentului Intern:

Data adoptării/revizuirii

Hotărârea Adunării Generale de adoptare/revizuire

Data intrării în vigoare

14.01.2016

Hotărârea Adunării Generale nr. 8/14.01.2016

14.01.2016

06.03.2019

Hotărârea Adunării Generale nr. 118/06.03.2019

01.04.2019

05.03.2020

Hotărârea Adunării Generale nr. 132/05.03.2020

01.04.2020

11.03.2021

Hotărârea Adunării Generale nr. .........................

01.04.2021

 

 

 


Anexa nr. 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DECIZIA COMITETULUI DIRECTOR

cu privire la ………………………………..

 

Art.1                    .......

Art.2                    .......

Art.3                     

Data adoptarii: 

Numele și prenumele

membrilor CD

Voturi

 Pentru

Împotriva

Abțineri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

              

                     Viza Direcției Juridice,            

 

                                                      ---------------------------------------------

                                                             (nume, prenume, semnătura)

Informații procedurale privind convocarea și desfășurarea ședinței CD:

 

1.      Cine a convocat ședinţa CD:……………………………………………………………..

2.      Mod de lucru:

o   De la distanță, cu termen pentru dezbateri și vot (ziua și ora):   _ _ /_ _ /_ _ _ _     _ _  .  _ _

o   Clasic, cu prezentarea membrilor CD la PLC (ziua și ora):   _ _ /_ _ /_ _ _ _     _ _  .  _ _

3.      Inițiator de proiect:   

                                                               (nume, prenume, semnătura)

Proiectul de  Decizie a fost respins/Decizia a fost adoptată, conform tabelului de mai sus.

 

 Direcția Secretariat-Administrativă,                                      Direcția Financiar-Contabilă,

------------------------------------------------------                   -------------------------------------------------                  (nume, prenume, semnătura)                                                           (nume, prenume, semnătura)


Anexa nr. 2

ORGANIGRAMA CAR

 

DECIZIA COMITETULUI DIRECTOR

cu privire la modificarea organigramei CAR si a grilei de salarizare

 

Art.1                   In baza Statutului CAR, art. 48, lit.m, in scopul adaptarii la cerintele actuale ale pietei financiare, al dezvoltarii si eficientizarii activitatii CAR, conform argumentatiei prezentate in nota de fundamentare, organigrama CAR se stabileste dupa cum urmeaza:

A.Directia Financiar-Contabila:

1.      Sef Directie

2.      Compartiment Contabilitate

3.      Compartiment Contracte

4.      Casierie

B.Directia Juridica:

1.      Sef Directie

2.      Compartiment Juridic

3.      Compartiment Notificari si Recuperare Creante

4.      Compartiment Analiza Dosare

5.      Compartiment Resurse Umane

C.Directia Secretariat-Administrativ

1.      Sef Directie

2.      Compartiment Secretariat si Comunicare

3.      Compartiment Coordonare RT

4.      Compartiment IT

5.      Compartiment Studii de Piata si Publicitate:

6.      Compartiment Administrativ

Art.2                   Grila de salarizare se stabileste pe trepte ierarhice, dupa cum urmeaza (lei net):

a)    Sef de directie - .............. lei;

b)   Sef de compartiment - .............. lei;

c)    Consilier/salariat subordonat sefului de compartiment - ............. lei.

Art.3                   Indemnizatiile lunare ale membrilor organelor de conducere si control se stabilesc astfel (lei net):

a)         Presedinte CAR - ............ lei;

b)        Vicepresedinte - ........... lei;

c)         Membru CD - ........... lei;

d)        Membru Comisie Cenzori - ............. lei

 


Anexa nr. 3

FIȘELE POSTURILOR

 

Denumirea postului

Șef Direcție Financiar-Contabilă

Cod COR

112020

Se subordonează nemijlocit (persoana care întocmește evaluarea profesională anuală)

Președintelui CAR

Angajați/voluntari/colaboratori  în subordine

Compartiment Contabilitate, Compartiment Contracte, Casierie

Nivel de pregătire/instruire

Studii superioare în domeniul economic-financiar

Condiții de vechime în munca și în specialitate

4 ani vechime în CAR "Coeziunea Socială"

Alte condiții de angajare

Apt medical și semnarea Angajamentului de protecție a datelor personale - Anexa 14 din Regulamentul Intern

Program de lucru

Cu norma partiala, 4 ore/zi

Locul de munca

La Punctul Central de Lucru al CAR și/sau la domiciliul angajatului, conform unei planificări lunare

Atribuții, sarcini, răspunderi

1.      Coordonează, supraveghează, analizează, îndrumă și controlează/verifică activitatea compartimentelor din subordine, in scopul imbunatatirii activității acestora.

2.      Inregistreaza membrii noi inscrisi in CAR si introduce datele lor personale in bazele de date ale CAR.

3.      Tine evidenţa platilor ratelor de imprumut, a depunerilor  si a contributiilor banesti ale membrilor CAR.

4.      Calculeaza dobanzile si penalitatile datorate de catre imprumutatii care intarzie in plata ratelor de imprumut si le comunica, la cerere, consilierului de serviciu principal.

5.      La solicitarea Compartimentului Notificari si Recuperare Creante, calculeaza creantele la zi pentru membrii CAR carora urmeaza sa li se aplice procedura de executare silita.

6.      Verifica modul de completare de catre casieri a Registrului de casa,  documentele justificative ale operaţiunilor de încasări şi plăţi, precum si legalitatea documentelor privind operaţiunile efectuate.

7.      Intocmeşte lunar balanta financiara si tabelul cu restantierii la plata ratelor de imprumut, pana la 10 ale lunii.

8.      Raspunde de păstrarea în deplină siguranţă a registrelor şi a documentelor contabile si executa, cel putin o data pe luna, salvari de siguranta ale bazei electronice de date.

9.      Vizează pentru control financiar preventiv contractele de imprumut, contractele de munca, contractele de mandat, documentele privind operaţiunile de încasări şi plăţi.

10.  In baza unei situatii lunare intocmite de Directia Secretariat-Administrativ si aprobat de presedintele CAR, intocmeste statele lunare de plata pentru angajati si pentru mandatati si asiguara plata salariilor acestora.

11.  Intocmeste bilantul anual al CAR si il inregistreaza la ANAF.

12.  Intocmeşte şi prezintă Comitetului Director şi Adunării Generale proiectul de buget anual, execuţia bugetară şi situaţiile financiare periodice privind performanta economica a CAR.

13.  Organizeaza si supravegheaza activitatea de inregistrare, de evidenta si manuire a documentelor din cadrul compartimentelor subordonate.

14.  Executa serviciul de consiliere, conform planificarii lunare aprobate de catre presedintele CAR.

15.  Participă la ședințele Comitetului Director și face propuneri de îmbunătățire a activității asociației.

16.  Colaborează activ cu ceilalți șefi de direcții în scopul eficientizării întregii activități și dezvoltării continue a asociației.

17.  Întocmește anual evaluarea profesională a subordonaților punând accent pe modul de îndeplinire a atribuțiilor funcționale, respectarea legalității și loialității față de asociație.

18.  Face propuneri de recompensare a subordonaților care s-au remarcat prin rezultate foarte bune în activitatea desfășurată, respectiv propuneri de sancționare a celor care săvârșesc abateri disciplinare.

19.  Îndeplineşte prin cumul de funcții și alte activităţi şi atribuţii repartizate prin hotărârile și deciziile organelor de conducere ale CAR.

 

Inlocuieste si este inlocuit, pe timpul CO si al absentelor temporare de catre:

Sef Compartiment Contracte

Denumirea postului

Șef Compartiment Contracte

Cod COR

121919

Se subordonează nemijlocit (persoana care întocmeste evaluarea profesionaă anuală)

Șefului Direcției Financiar-Contabile

Angajați/voluntari/colaboratori  în subordine

Nu are

Nivel de pregătire/instruire

Studii superioare

Condiții de vechime în muncă și în specialitate

Nu este cazul

Alte condiții de angajare

Apt medical și semnarea Angajamentului de protecție a datelor personale - Anexa 14 din Regulamentul Intern

Program de lucru

8 ore /zi, 5 zile/săptămână

Locul de muncă

La Punctul Central de Lucru al CAR și/sau la domiciliul angajatului, conform unei planificari lunare

Atribuții, sarcini, răspunderi

1.    Primeste de la Compartimentul Analiza Dosare dosarele de imprumut aprobate de CD si intocmeste contractele de imprumut in ordinea si la termenele stabilite de catre consilierul de serviciu principal.

2.    Verifică existența, condițiile de formă și de conținut a documentelor depuse de către solicitanții de împrumuturi la dosarul constituit în acest scop.

3.    În situația în care descoperă date și informații care fac imposibilă acordarea împrumutului, informează despre această situație șeful Direcției Juridice/vicepreședintele CAR și acționează în conformitate cu indicațiile primite.

4.      Preda sau trimite pe e-mail, dupa caz, consilierului de serviciu principal contractele intocmite in dublu exemplar.

5.      Execută serviciul de consiliere, conform planificării lunare aprobate de către președintele CAR;

6.      Participă la ședințele Comitetului Director, atunci când este invitat, pentru a prezenta datele și informațiile solicitate;

7.      Răspunde de păstrarea, mânuirea si arhivarea contractelor de imprumut ale CAR.

8.      Îndeplineşte prin cumul de funcții și alte activităţi şi atribuţii repartizate prin hotărârile și deciziile organelor de conducere ale CAR.

9.     Pentru îndeplinirea atribuțiilor funcționale și îndeplinirea scopului și obiectivelor generale ale asociației, colaborează cu toate structurile, angajații, reprezentanții teritoriali și voluntarii CAR.

Inlocuieste si este inlocuit, pe timpul CO si al absentelor temporare de catre:

Sef Directie Financiar-Contabila

Denumirea postului

Casier

Cod COR

523003

Se subordonează nemijlocit (persoana care întocmeste evaluarea profesionaă anuală)

Șefului Direcției Financiar-Contabile

Angajați/voluntari/colaboratori  în subordine

Nu are

Nivel de pregătire/instruire

Studii medii

Condiții de vechime în muncă și în specialitate

Nu este cazul

Alte condiții de angajare

Apt medical și semnarea Angajamentului de protecție a datelor personale - Anexa 14 din Regulamentul Intern

Program de lucru

8 ore /zi, 5 zile/săptămână

Locul de muncă

La Punctul Central de Lucru al CAR și/sau la domiciliul angajatului, conform unei planificari lunare

Atribuții, sarcini, răspunderi

1.      Ia in primire seiful si cutia metalica de valori, chitantierele in uz si pe cele de rezerva, si sumele incasate. Urmareste ca in casa sa existe permanent intre 300-500 lei in bancnote de 1, 5, 10 si 50 lei, in scopul restituirii restului catre platitorii de cotizatii, rate si alte contributii.

2.      Inregistreaza zilnic in Registrul de casa electronic depunerile efectuate de catre membrii CAR, platile imprumuturilor acordate si alte plati efectuate de catre CAR.

3.      Executa plata imprumuturilor acordate de CAR, dupa primirea documentelor justificative si a acceptului consilierului de serviciu principal.

4.      Stabileste cheltuielile aferente imprumutului, intocmeste scrisoarea de insotire, apoi expediaza prin posta exemplarul 2 al contractului de imprumut incheiat prin procedura la distanta.

5.      Scaneaza dosarul cu documentele aferente acordarii fiecarui imprumut si-l posteaza la  sectiunea "Contracte", pe contul Google Drive al CAR. Documentele vor fi scanate in urmatoarea ordine:

a)         Documentul care atesta plata imprumutului;

b)         Contractul de imprumut;

c)         Fisa de evaluare

d)        Documentele personale ale imprumutatului (cerere, CI, adeverinta de venit/talon pensie, extras cont)

e)   Documentele personale ale girantilor (declaratie angajament, CI, adev. venit/talon pensie) in ordinea numerica - Girant 1, Girant 2, Girant 3.

6.Executa serviciul de consiliere, conform planificarii lunare aprobate de catre presedintele CAR.

7.In primele 3 zile ale fiecarei luni calendaristice, strange toate documentele justificative ale operatiunilor de casa si dosarele membrilor inscrisi  in CAR pe luna anterioara si le preda/expediaza sefului Directiei Financiar-Contabile.

8.Raspunde de pastrarea, manuirea si arhivarea documentelor depuse la dosarele gestionate de catre compartimentul din care face parte, conform Nomenclatorului dosarelor CAR.

8.      Indeplineşte si alte activităţi şi atribuţii repartizate prin hotărârile si deciziile organelor de conducere ale CAR.

9.      Pentru indeplinirea atributiilor functionale si indeplinirea obiectivelor generale ale asociatiei, colaboreaza cu toate compartimentele, angajatii, reprezentantii teritoriali si voluntarii CAR.

 

Este inlocuit de si il inlocuieste, pe timpul CO si al absentelor motivate, de:

Seful Compartimentului Contracte

Denumirea postului

Șef Direcție Juridică

Cod COR

121110

Se subordonează nemijlocit (persoana care întocmește evaluarea profesională anuală)

Președintelui CAR

Angajați/voluntari/colaboratori  în subordine

Șeful Compartimentului Juridic, Șeful Compartimentului Notificări și Recuperare Creanțe, Șeful Compartimentului Analiză Dosare

Nivel de pregătire/instruire

Studii superioare juridice

Condiții de vechime în munca și în specialitate

4 ani vechime in CAR "Coeziunea Sociala"

Alte condiții de angajare

Apt medical și semnarea Angajamentului de protecție a datelor personale - Anexa 14 din Regulamentul Intern

Program de lucru

8 ore /zi, 5 zile/săptămână

Locul de munca

La Punctul Central de Lucru al CAR și/sau la domiciliul angajatului, conform unei planificări lunare

Atribuții, sarcini, răspunderi

1.Coordonează, supraveghează, analizează, îndrumă și controlează/verifică activitatea șefilor de compartimente din subordine; ia măsurile necesare pentru îmbunătățirea activității acestora;

2.    Acordă viza de legalitate pe proiectele de decizie ale Comitetului Director și pe cele de hotărâri ale Adunării Generale;

3.    Acordă viza de legalitate pe contractele de împrumut ale membrilor CAR, contractele de muncă ale angajaților și pe cele de voluntariat,  respectiv contractele și alte acte de orice natură încheiate de CAR cu terțe părți;

4.    Avizează dosarele de executare silită, la propunerea șefului Compartimentului Notificări și Recuperare Creanțe;

5.    Participă, atunci când este invitat, la ședințele Comitetului Dirtector și face propuneri de îmbunătățire a activității asociației;

6.    În problemele importante ale asociației, consultă din punct de vedere juridic membrii Comitetului Director care au pregătire juridică de specialitate;

7.    Colaborează activ cu ceilalți șefi de direcții în scopul eficientizării întregii activități și dezvoltării continue a asociației;

8.    Urmărește evoluția legislatiei specifice IFN-urilor și ONG-urilor și sesizează Comitetul Director în legătură cu măsurile ce trebuie adoptate pentru conformare;

9.    Urmărește periodic pe site-ul instanțelor de judecată desfășurarea proceselor în care asociația este parte sau are un interers legitim;

10.  Execută serviciul de consiliere, conform planificării lunare aprobate de către președintele CAR.

11.  Colaborează cu membrii Comisiei de cenzori în privința legalității unor acte/acțiuni sau documente;

12.  Întocmește anual evaluarea profesională a subordonaților punând accent pe modul de îndeplinire a atribuțiilor funcționale, respectarea legalității și loialității față de asociație;

13.  Face propuneri de recompensare a subordoonaților care s-au remarcat prin rezultate foarte bune în activitatea desfășurată, respectiv propuneri de sancționare a celor care săvârșesc abateri disciplinare;

14.  Îndeplineşte prin cumul de funcții și alte activităţi şi atribuţii repartizate prin hotărârile și deciziile organelor de conducere ale CAR.

 

Inlocuieste si este inlocuit, pe timpul CO si al absentelor temporare de catre:

Sef Compartiment Notificari si Recuperare Creante

Denumirea postului

Șef Compartiment Notificări și Recuperare Creanțe

Cod COR

121919

Se subordonează nemijlocit (persoana care întocmește evaluarea profesională anuală)

Șefului Direcției Juridice

Angajați/voluntari/colaboratori  în subordine/coordonare

Nu are

Nivel de pregătire/instruire

Studii superioare juridice

Condiții de vechime în muncă și în specialitate

Nu este cazul

Alte condiții de angajare

Apt medical și semnarea Angajamentului de protecție a datelor personale - Anexa 14 din Regulamentul Intern

Program de lucru

8 ore /zi, 5 zile/săptămână

Locul de muncă

La Punctul Central de Lucru al CAR și/sau la domiciliul angajatului, conform unei planificari lunare

Atribuții, sarcini, răspunderi

1.Primește de la Direcția Financiar Contabilă tabelul cu restanțierii la plata împrumuturilor și pune în aplicare procedura de notificare a împrumutaților care au mai mult de 60 de zile întârziere la plata ratelor de împrumut, incluzând în procedură și giranții acestora;

2.În cazul în care notificările scrise sunt returnate către CAR pe motiv de "lipsa de la domiciliu a destinatarului" sau "destinatar mutat", întocmește și expediază actele de notificare la executorul judecătoresc cu care colaborează CAR, pentru ca debitorul să fie notificat prin procedura  acestuia ori, după caz, aplică procedura de notificare la domiciliul persoanei respective;

3.Întocmește și actualizează ori de câte ori este necesar, pe contul Google Drive al CAR,  tabelul intitulat "Notificări", conform rubricilor existente;

4.În situatia în care debitorul nu-și îndeplinește obligațiile de plată nici după notificare, întocmește dosarul de executare silită pentru rău-platnicul respectiv și giranții acestuia; în acest scop, solicită de la Direcția Financiar Contabilă calculul la zi a obligațiilor de plată a celor nominalizați;

5.Prezintă dosarele de executare silită spre avizare șefului Direcției Juridice și apoi spre aprobare președintelui CAR;

6. Înainte de a trimite dosarul la executorul judecătoresc, solicită în scris unui registrator autorizat, trimițând în acest scop datele necesare, înscrierea contractului de împrumut - încheiat de CAR cu rău platnicul în cauză - în ”Registrul Național de Publicitate Imobiliară”;

7.      Întocmește și ține situatia actualizată cu executorii judecătorești care colaborează cu CAR. Ține legătura permanentă cu aceștia;

8.      Întocmește și actualizează ori de câte ori este necesar, pe contul Google Drive al CAR,  situația cu executările silite, conform modelului și cerințelor precizate în Anexa atașată la prezenta fișă;

9.      Prezintă informari periodice organelor de conducere ale CAR, cu privire la modul în care are loc recuperarea creanțelor;

10.  Urmărește modul în care are loc recuperarea creantelor și propune spre aprobare acte de sesizare a autorităților competente pentru recuperarea integrală și cu celeritate a creanțelor și operează modificările intervenite în evidențele CAR aflate îin competenta sa;

11.  Redactează și prezintă spre aprobare șefului ierarhic înțelegerile/convențiile negociate cu debitorii pentru restituirea creanțelor, precum și actele solicitate de executorii judecătorești sau cerute de instanțele de judecată;

12.  Studiază prevederile legale în materia dreptului civil și cele aplicabile caselor de ajutor reciproc, cu privire specială asupra normelor de executare silită și prezintă propuneri organelor de conducere ale CAR, pentru conformare;

13. Execută serviciul de consiliere, conform planificarii lunare aprobate de către președintele CAR;

14. Răspunde de păstrarea, mânuirea și arhivarea documentelor depuse la dosarele gestionate de către compartimentul pe care îl conduce, conform ”Nomenclatorului dosarelor CAR”;

15. Îndeplineşte si alte activităţi şi atribuţii repartizate prin hotărârile si deciziile organelor de conducere ale CAR;

Inlocuieste si este inlocuit, pe timpul CO si al absentelor temporare de catre:

Sef Directia Juridica

Denumirea postului

Șef Compartiment Analiză Dosare

Cod COR

121919

Se subordonează nemijlocit (persoana care întocmeste evaluarea profesionaă anuală)

Șefului Direcției Juridice

Angajați/voluntari/colaboratori  în subordine

Nu are

Nivel de pregătire/instruire

Studii superioare

Condiții de vechime în muncă și în specialitate

Nu este cazul

Alte condiții de angajare

Apt medical și semnarea Angajamentului de protecție a datelor personale - Anexa 14 din Regulamentul Intern

Program de lucru

8 ore /zi, 5 zile/săptămână

Locul de muncă

La Punctul Central de Lucru al CAR și/sau la domiciliul angajatului, conform unei planificari lunare

Atribuții, sarcini, răspunderi

1.  Primeste de la consilierul de serviciu principal dosarele de imprumut, numai atunci cand acestea sunt complete, adica au doate documentele anexate, conform procedurii de imprumut a CAR.

2.    Verifică existența, condițiile de formă și de conținut a documentelor depuse de către solicitanții de împrumuturi la dosarul constituit în acest scop;

3.    Colaborează cu consilierii de serviciu cu privire la documentele depuse la dosarele de împrumut, referitor la existența și corectitudinea acestora, termenele de depunere și analiză, aspectele particulare ale unor dosare etc;

4.    Verifică datele declarate/cuprinse în documentele depuse de solicitanții de împrumuturi cu privire la persoanele în cauză (titular și giranți) și instituțiile/societățile/firmele care au eliberat adeverințele respective. Verificarea cuprinde inclusiv confruntarea cu datele obținute de pe site-urile de resort (ANAF, Instațele de Judecată etc);

5.    În situația în care descoperă date și informații care fac imposibilă acordarea împrumutului, informează despre această situație șeful Direcției Juridice/vicepreședintele CAR și acționează în conformitate cu indicațiile primite;

6.    Verifică dacă solicitantul de împrumut are sau nu un eventual contract de împrumut în derulare, dacă are fondul social corespunzător împrumutului solicitat și dacă giranții mai figurează sau nu în alte dosare de împrumut;

7.    Comunică solicitanților de împrumut sau reprezentanților teritoriali toate neregulile constatate pe timpul verificării dosarelor de împrumut cu scopul remedierii acestora;

8.    Colaborează cu Direcția Financiar Contabilă pentru obținerea datelor necesare în vederea cunoașterii situației la zi din punct de vedere financiar a unor membri ai asociației care doresc refinanțarea contractelor de împrumut existente sau pentru rambursarea anticipată a ratelor rămase de plată în vederea încheierii unui nou contract de împrumut;

9.    Colaborează cu reprezentanții teritoriali în privința primirii,  întocmirii și aprobării dosarelor de împrumut;

10.         Dupa finalizarea verificarii si analizei documentelor si a bonitatii solicitantilor de imprumut si a girantilor, scaneaza  dosarele, le posteaza in Registrul electronic, apoi le trimite spre aprobare la CD al CAR, folosind sablonul din Anexa.

11.  Preda Compartimentului Contracte dosarele de imprumut aprobate de catre CD al CAR.

12.  Execută serviciul de consiliere, conform planificării lunare aprobate de către președintele CAR;

13.  Participă la ședințele Comitetului Director, atunci când este invitat, pentru a prezenta datele și informațiile solicitate;

14.  Răspunde de păstrarea si mânuirea documentelor depuse la dosarele gestionate de către compartimentul pe care îl conduce.

15.  Îndeplineşte prin cumul de funcții și alte activităţi şi atribuţii repartizate prin hotărârile și deciziile organelor de conducere ale CAR.

16.  Pentru îndeplinirea atribuțiilor funcționale și îndeplinirea scopului și obiectivelor generale ale asociației, colaborează cu toate structurile, angajații, reprezentanții teritoriali și voluntarii CAR.

 

Inlocuieste si este inlocuit pe timpul CO si al absentelor temporare de:

Seful Compartimentului Notificari si Recuperare Creante

Denumirea postului

Șef Direcție Secretariat-Administrativ

Cod COR

112019

Se subordonează nemijlocit (persoana care întocmește evaluarea profesională anuală)

Președintelui CAR

Angajați/voluntari/colaboratori  în subordine

Compartiment Secretariat si Comunicare, Compartiment Coordonare RT, Compartiment IT, Compartiment Studii de Piata si Publicitate, Compartiment Administrativ, reprezentanti teritoriali ai CAR, voluntari.

Nivel de pregătire/instruire

Studii superioare - constituie avantaj cele in domeniul economic-financiar

Condiții de vechime în munca și în specialitate

4 ani vechime in CAR "Coeziunea Sociala"

Alte condiții de angajare

Apt medical și semnarea Angajamentului de protecție a datelor personale - Anexa 14 din Regulamentul Intern

Program de lucru

8 ore /zi, 5 zile/săptămână

Locul de munca

La Punctul Central de Lucru al CAR și/sau la domiciliul angajatului, conform unei planificări lunare

Atribuții, sarcini, răspunderi

1.      Coordonează, supraveghează, analizează, îndrumă și controlează/verifică activitatea compartimentelor din subordine, in scopul imbunatatirii activității acestora.

2.      Pregateste sedintele Comitetului Director si Adunarile Generale, asigura redactarea si inregistrarea hotararilor si deciziilor adoptate. Raspunde de publicarea pe site si transmiterea catre reprezentantii teritoriali si membrii CAR a deciziilor si hotararilor emise de catre organele de conducere ale CAR.

3.      Gestioneaza retelele de telefonie si de internet ale CAR.

4.      Intocmeste planuri de masuri si proceduri de lucru cu membrii CAR, cu reprezentantii teritoriali si cu publicul, precum si pentru colaborarea eficienta intre structurile organizationale ale CAR si le prezinta spre aprobare Comitetului Director.

5.      Organizeaza activitatile legate de acreditarea, instruirea si de coordonarea reprezentantilor teritoriali si a activitatii voluntarilor, conform Legii nr. 78/2014.

6.      Organizeaza planificarea si executarea serviciului permanent de consiliere a membrilor si a cetatenilor interesati de serviciile CAR.

7.      Organizeaza si supravegheaza activitatea de inregistrare si de evidenta a documentelor si gestioneaza arhiva CAR.

8.      Pune in aplicare planurile de masuri adoptate de Comitetul Director privind regulile de igiena colectiva, de protectie a muncii, de  prevenire si stingere a incendiilor, de protectie a datelor personale, precum si in alte domenii.

9.      Ia in primire cladirile si spatiile de lucru ale CAR, obiectele de inventar si materialele folosite in procesul de munca si se ingrijeste de buna lor folosire si intretinere.

10.  Inregistreaza si dupa caz centralizeaza, apoi trimite catre Compartimentul Economic-Financiar rapoartele de necesitate inaintate de catre sefii de compartimente privind achizitia de aparatura, materiale consumabile, mobilier si alte obiecte necesare in procesul de munca.

11.  Executa serviciul de consiliere, conform planificarii lunare aprobate de catre presedintele CAR.

12.  Participă la ședințele Comitetului Director și face propuneri de îmbunătățire a activității asociației.

13.  Colaborează activ cu ceilalți șefi de direcții în scopul eficientizării întregii activități și dezvoltării continue a asociației.

14.  Întocmește anual evaluarea profesională a subordonaților punând accent pe modul de îndeplinire a atribuțiilor funcționale, respectarea legalității și loialității față de asociație.

15.  Face propuneri de recompensare a subordonaților care s-au remarcat prin rezultate foarte bune în activitatea desfășurată, respectiv propuneri de sancționare a celor care săvârșesc abateri disciplinare.

16.  Răspunde de păstrarea, mânuirea și arhivarea documentelor depuse la dosarele gestionate de către compartimentele din subordine.

17.  Îndeplineşte prin cumul de funcții și alte activităţi şi atribuţii repartizate prin hotărârile și deciziile organelor de conducere ale CAR.

 

Este inlocuit, pe timpul CO si al absentelor temporare de catre:

Sef Directia Juridica

Denumirea postului

Responsabil cu evidenta documentelor si arhiva

Cod COR

441501

Se subordonează nemijlocit (persoana care întocmeste evaluarea profesională anuală)

Șefului Direcției Secretariat-Administrativ

Angajați/voluntari/colaboratori  în subordine

Nu are

Nivel de pregătire/instruire

Studii medii

Condiții de vechime în muncă și în specialitate

Nu este cazul

Alte condiții de angajare

Apt medical și semnarea Angajamentului de protecție a datelor personale - Anexa 14 din Regulamentul Intern

Program de lucru

Norma partiala - 2 ore /zi

Locul de muncă

La Punctul Central de Lucru al CAR

Atribuții, sarcini, răspunderi

1.  Primeste corespondenta postala a CAR si o preda consilierului de serviciu principal pentru inregistrare in Registrul electronic de evidenta a documentelor si predarea catre cei in drept.

2.    Pregateste pentru expeditie si preda la Oficiul postal plicurile, mandatele si coletele care sunt expediate de catre Compartimentele CAR.

3.    Supravegheaza modul de predare si de manuire a documentelor intre compartimentele si directiile CAR si sesizeaza presedintele/vicepresedintele CAR in cazul in care constata nereguli.

4.    Participa la inventarierea anuala a documentelor CAR.

5.    Ia in primire dosarele pregatite pentru arhivare de catre fiecare compartiment in parte si le arhiveaza conform  "Procedurii de inregistrare, manuire, pastrare, inventariere si arhivare a documentelor" (Anexa 17 din Regulamentul Intern).

6.    Tine evidenta stricta a dosarelor arhivate si le preda spre studiere, pe baza de semnatura si numai la sediul/punctul de lucru al CAR, sub supraveghere permanenta.

7.      Participă la ședințele Comitetului Director, atunci când este invitat, pentru a prezenta datele și informațiile solicitate.

8.      Îndeplineşte prin cumul de funcții și alte activităţi şi atribuţii repartizate prin hotărârile și deciziile organelor de conducere ale CAR.

9.     Pentru îndeplinirea atribuțiilor funcționale și îndeplinirea scopului și obiectivelor generale ale asociației, colaborează cu toate structurile, angajații, reprezentanții teritoriali și voluntarii CAR.

Este inlocuit pe timpul CO si al absentelor temporare de:

Consilierul de serviciu principal

Denumirea postului

Personal de curatenie

Cod COR

515301

Se subordoneaza nemijlocit

Sefului Compartimentului Administrativ

Angajati/voluntari/colaboratori  in subordine

Nu are

Nivel de pregatire/educatie

Scoala generala

Conditii de vechime in munca si specialitate

Nu este cazul

Alte conditii de angajare

Semnarea "Angajamentului de protectie a datelor personale" - Anexa 14 din Regulamentul Intern

Program de lucru

Cu norma redusa:  2 zile /saptamana,  3 ore/zi

Locul de munca

La Punctul Central de Lucru al CAR situat in Bucuresti, str. Pajurei, nr.13

Atribuții, sarcini, răspunderi

1.    Executa curatenia in birourile, spatiile de lucru, grupurile sanitare si holurile punctului central de lucru al CAR, urmarind indeosebi:

a)      aspirarea prafului/maturarea podelelor

b)      spalarea si dezinfectarea podelelor

c)      curatarea si dezinfectarea chiuvetelor, vaselor de WC, caloriferelor

d)     stergerea de praf a birourilor si a ghiseelor

e)      stergerea de praf si de panze de paianjen a aparaturii, peretilor, fisetelor si dulapurilor.

2.    Matura spatiul exterior adiacent laturilor Punctului Central de Lucru care au expunere catre strada si catre spatiul verde. Pe timp de iarna indeparteaza zapada de pe spatiul respectiv.

3.    Spala cestile, farfuriile, cafetierele, paharele si alte obiecte de protocol, de cate ori este necesar.

4.    Spala si sterge geamurile si usile interioare si exterioare, de cate ori este necesar (de regula, lunar).

5.    Lunar, intocmeste lista cu materialele consumabile necesare asigurarii igienei colective si o prezinta Sefului Compartimentului Secretariat-Administrativ pentru aprobare si pentru primirea banilor necesari achizitionarii acestora.

6.    Gestioneaza materialele consumabile de igiena colectiva (hartie igienica, sapun, detergent, etc) in mod rational, economic.

7.    Uda si intretine florile aflate in zona de responsabilitate a CAR.

 

 


Anexa 4

 

 

CONTRACT DE MANDAT

(pentru membru CD)

nr. ______ din ___.___._____

 

 

PARTILE CONTRACTANTE

Art. 1. Asociatia Casa de Ajutor Reciproc "Coeziunea Sociala", cu sediul in Bucuresti, CIF 32335691, reprezentata de Iosif Balan, presedinte, denumita in continuare CAR,  

   si

Dl. .............................................................................., domiciliat in str. ..........................................................., nr. ................., Sector ................................., identificat cu CI seria .............., nr. .................................., eliberata de ............................................. la data ........................., CNP ..............................................., denumit in continuare membru CD.

OBIECTUL CONTRACTULUI

Art. 2. Obiectul prezentului contract constă in asigurarea unei indemnizatii lunare acordata membrului CD pentru activitatea depusa, conform Hotărârii Adunării Generale/Deciziei Comitetului Director al CAR, nr. 126 din data de 06.03.2018, in exercitarea functiei de membru CD al CAR ”Coeziunea Sociala” conform legislaţiei in vigoare.

DURATA CONTRACTULUI

Art. 3. Contractul se incheie pe perioada 01.01.2020  - 31.03.2020.

OBLIGAŢIILE PĂRŢILOR

Art. 4.  Membru CD al CAR:

Membrul  Comitetului Director isi indeplineste atributiile conform legislatiei in vigoare, Statutului CAR ”Coeziunea Sociala” si deciziilor organelor de conducere.  Participa la sedintele stabilite de catre presedinte/vicepresedinte. In scopul asigurarii conducerii executive a asociatiei  ia act de informarile/propunerile presedintelui si contribuie la elaborarea deciziilor ce se impun.

Art. 5. CAR ”Coeziunea Sociala” reprezentata de presedinte

Asociatia CAR ”Coeziunea Sociala” are obligatia de a asigura lunar indemnizatia stabilita pentru membrul Comitetului Director.

REMUNERAREA MEMBRULUI CD

Art. 6. Pentru activitatea efectuata in baza prezentului contract de mandat si în limitele imputernicirii conferite de Adunarea Generală/Comitetul Director si de legislaţia in vigoare, membrul Comitetului Director  va primi o indemnizaţie lunara. Indemnizatia va fi stabilita anual prin decizie a Comitetului Director, pentru anul 2020 aceasta fiind de 200 lei net/luna, suma bruta, impozitul si taxele calculandu-se conform prevederilor legale in vigoare.

ÎNCETAREA CONTRACTULUI

Art. 7. Contractul inceteaza in conformitate cu legislatia nationala in domeniu si cu prevederile documentelor statutare ale CAR, in urmatoarele situatii:

a) prin expirarea duratei contractului;

b) prin imposibilitate de executare în condiţii de forţă majoră;

c) prin renuntare, în urma unui preaviz de 30 zile;

d) prin retragerea mandatului, in cadrul Adunarii Generale.

FORŢA MAJORĂ

Art. 8. Forţa majoră exonerează de răspundere părţile în cazul neexecutării parţiale sau totale a obligaţiilor asumate prin prezentul contract. Prin forţă majoră se înţelege un eveniment independent de voinţa părţilor, imprevizibil şi insurmontabil, apărut după încheierea contractului şi care împiedică părţile să execute total sau parţial obligaţiile asumate.

LITIGII

Art. 9. Orice litigiu decurgând din sau în legătură cu acest contract, inclusiv referitor la încheierea, executarea ori desfiinţarea lui, nesoluţionat la nivelul Comitetului Director, se va soluţiona prin hotărâre în Adunarea Generală a membrilor CAR.

CLAUZE FINALE

Art. 10. Prezentul contract poate fi reinoit, modificat/completat prin act aditional, cu acordul exprimat în scris al părţilor contractante.

Incheiat astăzi, 10.01.2020, în 2 (două) exemplare, cate unul pentru fiecare parte.

 

PREŞEDINTE CAR,                                                                                 MEMBRUL CD,

                                               

 

 

CONTRACT DE MANDAT

(pentru cenzor)

nr. ______ din ___.___._____

 

 

PĂRŢILE CONTRACTANTE

Art. 1. Asociatia Casa de Ajutor Reciproc "Coeziunea Sociala", cu sediul in Bucuresti, CIF 32335691, reprezentata de Balan Iosif, presedinte, denumita in continuare CAR,

si

D-na/Dl....... ............................................. domiciliat in ......., str. .............., nr....., bl. ..........., sc...., Et. ...., ap. ..... , sect. ______, CNP __________________ denumit in continuare Cenzor.

 

OBIECTUL CONTRACTULUI

Art. 2. Obiectul prezentului contract constă în mandatarea domnului ................................................ conform Hotărârii Adunării Generale/Deciziei Comitetului Director al CAR, nr. .................... din data de...................... ..., să exercite funcţia de cenzor conform legislaţiei in vigoare.

DURATA CONTRACTULUI

Art. 3. Contractul se incheie pe perioada ___.___._____ - ___.___._____.

OBLIGAŢIILE PĂRŢILOR

Art. 4. Cenzorul:

-          Controleaza întreaga activitate financiar-contabila a CAR, colaborând cu preşedintele, membrii Comitetului Director, contabilul CAR si cu ceilalti membri ai Comisiei de Cenzori. Are acces fără limitare la toate documentele CAR, pentru verificarea legalităţii lor. Atribuţiunile concrete se stabilesc prin fişa cu obiectivele controlului, fișă intocmita de cenzor/comisia de cenzori.

-          Comunica Comitetului Director si structurilor functionale ale CAR perioada in care desfasoara controlul, perioada verificata si obiectivele controlului.

Art. 5. Comitetul Director:

Analizeaza informarile intocmite de cenzor/comisia de cenzori, rapoartele intocmite de acesta/acestia si ia masurile ce se impun pentru remedierea eventualelor nereguli/neconformitati constatate.

Art. 6. Preşedintele CAR: Preşedintele CAR colaborează cu cenzorul şi-l sprijină în activitate pentru punerea în aplicare a hotărârilor Adunării Generale, precum şi aplicarea deciziilor Comitetului Director.

REMUNERAREA CENZORULUI

Art. 7. Pentru activitatea efectuată în baza prezentului contract de mandat si în limitele împuternicirii conferite de Adunarea Generală/Comitetul Director şi de legislaţia în vigoare, cenzorul va primi o indemnizaţie netă pentru fiecare luna verificata, control complet executat si finalizat cu redactarea si inregistrarea la Registratura CAR a documentului intitulat "Raportul Comisiei de Cenzori pentru perioada ......................". Indemnizatia va fi stabilita anual prin decizie a Comitetului Director, pentru anul 2018 aceasta fiind de 150 lei net/luna.

Art. 8. Indemnizaţia se va achita in termen de max. 10 zile de la inregistrarea raportului la Registratura CAR.

ÎNCETAREA CONTRACTULUI

Art. 9. Contractul inceteaza in conformitate cu legislatia nationala in domeniu si cu prevederile documentelor statutare ale CAR, in urmatoarele situatii:

a) prin expirarea duratei contractului;

b) prin imposibilitate de executare în condiţii de forţă majoră;

c) prin renuntare, în urma unui preaviz de 30 zile;

d) prin neexecutarea a cel putin unui control la nivelul unui an fiscal;

e) prin retragerea mandatului, in cadrul Adunarii Generale.

FORŢA MAJORĂ

Art. 10. Forţa majoră exonerează de răspundere părţile în cazul neexecutării parţiale sau totale a obligaţiilor asumate prin prezentul contract. Prin forţă majoră se înţelege un eveniment independent de voinţa părţilor, imprevizibil şi insurmontabil, apărut după încheierea contractului şi care împiedică părţile să execute total sau parţial obligaţiile asumate.

LITIGII

Art. 11. Orice litigiu decurgând din sau în legătură cu acest contract, inclusiv referitor la încheierea, executarea ori desfiinţarea lui, nesoluţionat la nivelul Comitetului Director, se va soluţiona prin hotărâre în Adunarea Generală a membrilor CAR.

CLAUZE FINALE

Art. 12. Prezentul contract poate fi modificat / completat prin act aditional, cu acordul exprimat în scris al părţilor contractante.

Incheiat astăzi, ___.___._____ în 2(două) exemplare, cate unul pentru fiecare parte.

 

PREŞEDINTE CAR,                                                                                 CENZOR,

                             


 

 

 

 

 

Anexa 5

CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA

încheiat și înregistrat în Registrul General de Evidență al Salariaților sub nr. ..................../...................................

Între noi, părțile:

1. Subscrisa, Asociația Casa de Ajutor Reciproc ”Coeziunea Socială”, denumită în continuare prescurtat CAR, cu sediul social în București, str.Bogota nr. 6, Sector 1, înregistrată  cu Certificat nr.173/03.10.2013 de înscriere a persoanei juridice fără scop patrimonial în Registrul special al asociațiilor și fundațiilor, luată în evidență și înscrisă în registrul de evidență la Banca Națională a României sub nr. RE-PJR-41-026375/28.02.2014, Cod de Identificare Fiscală 32335691, reprezentată legal prin ........................., în calitate de angajator  și

2. Subsemnatul, .........................................................................................., domiciliat în ..........................................................., identificat prin B.I./C.I. Seria ............. Nr. ....................., eliberat/ă de ................................. la data de ....................................., CNP ....................................................., având funcția de ........................................................................, în calitate de salariat,

    Cu informarea prealabilă a salariatului în privința elementelor esențiale ale contractului individual de muncă, se încheie prezentul contract individual de muncă, cu respectarea următoarelor clauze:

Art. 1. Obiectul contractului

Obiectul contractului constă în prestarea muncii de către salariat pentru și sub autoritatea angajatorului, conform prezentului contract, Fișei Postului, Regulamentului Intern, dispozițiilor cu caracter obligatoriu și politicilor interne ale asociației, în schimbul salariului datorat de angajator.

Art. 2. Durata contractului

Determinata de la data ...... pana la data ................/Nedeterminată, salariatul urmând să înceapă activitatea la data de ......................, dată la care prezentul contract individual de muncă începe să își producă efectele.

Art. 3. Locul de muncă

(1)    Activitatea salariatului se va desfasura la Punctul Central de Lucru al CAR, situat in Bucuresti,  sau/si in regim de tele-munca la domiciliul/resedinta declarata, la cererea scrisa a angajatului, dupa o planificare lunara, stabilita de comun acord intre parti .

(2)    Locul muncii poate fi modificat de către angajator, de comun acord cu angajatul, prin delegarea sau detașarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă, în condițiile legii.

(3)    Pe durata delegării sau a detașării, salariatul își păstrează funcția și toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.

Art. 4. Felul muncii

Salariatul va ocupa funcția de ……………….………….....…................................................., Cod COR ……....……........

Art. 5. Atribuțiile postului

(1) Atribuțiile postului sunt cele prevăzute în Fișa Postului, anexă la contractul individual de muncă, precum și cele stabilite prin dispozițiile cu caracter obligatoriu date de către angajator.

(2) Salariatul își va exercita atribuțiile și își va îndeplini în mod corespunzător toate sarcinile permanente si ocazionale care îi sunt atribuite de către organele colective de conducere ale asociației sau de către persoanele special desemnate în acest scop (președinte sau vicepreședinte).

(3) Salariatul își desfășoară activitatea potrivit condițiilor stabilite de către angajator prin prezentul contract individual de muncă, Fișa Postului, Regulamentul Intern, care includ, dar nu se limitează la: organizarea și prestarea muncii, normele de muncă și obiectivele de performanță, respectarea disciplinei muncii, adaptarea la complexitatea muncii, asumarea responsabilităților, loialitate față de interesele asociației.

Art. 6. Condițiile de muncă

(1)    Activitatea se va desfasura în condiții normale de muncă, potrivit Legii nr. 53/2003 privind Codul muncii și celorlalte acte normative în vigoare.

(2)    Activitatea in regim de tele-munca se va desfasura in conditiile stipulate de Legea 81/2018 privind reglementarea activitatii de tele-munca, cu urmatoarele precizari:

a.       Perioada și/sau zilele în care se prestează activitatea de tele-muncă de către tele-salariat vor fi stabilite de comun acord, lunar, in baza unei planificari prealabile;

b.      Locul pentru tele-munca este domiciliul/resedinta salariatului, conform solicitarii scrise a salariatului, aprobata de catre presedintele CAR;

c.       Intervalul zilnic orar în care se desfășoară activitatea de tele-muncă și în cadrul căruia CAR este în drept să verifice activitatea tele-salariatului este similar celui stabilit prin  Regulamentul intern pentru toti salariatii CAR;

d.      Controlul organelor de conducere ale CAR, la domiciliul/resedinta salariatului, in scopul verificarii conditiilor de munca din punctul de vedere al securitatii si sanatatii in munca si respectarea regulilor de protectie a datelor personale, se va face numai cu o notificare scrisa prealabila trimisa prin e-mail salariatului cu cel putin 48 de ore in prealabil.

e.       Evidenta orelor de muncă prestate de tele-salariat se tine de catre CAR, prin  consilierul de serviciu principal,  in "Fisa jurnal a zilei de lucru";

f.       CAR are obligatia de a asigura transportul la și de la locul desfășurării activității de tele-muncă a materialelor pe care tele-salariatul le utilizează în activitatea sa, după caz;

g.      CAR are obligatia de a informa tele-sariatul cu privire la noile dispoziţii din reglementările legale, din  Regulamentul intern, în materia protecţiei datelor cu caracter personal, precum și obligația tele-salariatului de a respecta aceste prevederi;

h.      Pentru ca tele-salariatul să nu fie izolat de restul angajaților , CAR va organiza sesiuni de pregatire/informare pe probleme profesionale cu toti salariatii, sesiuni la care vor participa obligatoriu, cel putin o zi/luna, fiecare tele-salariat.

i.        Costul deplasarii tele-salariatului la locul de desfasurare a activitatilor comune cu toti salariatii se suporta de CAR.

(3)    Tele-salariatul răspunde patrimonial față de CAR, în condițiile prevăzute de Codul muncii si regulamentul intern, pentru orice prejudiciu produs cu vinovăție în legătură cu păstrarea și utilizarea tehnologiei, echipamentelor de muncă si materialelor de lucru asigurate de catre CAR.

Art. 7. Durata muncii

(1) Cu norma intreaga/partiala, durata timpului de lucru fiind de ............. ore/zi, ............... ore/săptămână.

(2) Repartizarea programului de lucru se realizează și, după caz, se modifică, prin Regulamentul Intern al CAR, așa cum este adus la cunoștința salariatului. Stabilirea programului de lucru se poate realiza și prin decizie a Comitetului Director sau a președintelui/vicepreședintelui CAR, cu respectarea duratei normale de muncă.

Art. 8. Concediul

(1) Durata concediului anual de odihnă este de ............... de zile lucrătoare și se acordă proporțional cu activitatea desfășurată într-un an calendaristic.

(2) Programarea anuala a efectuării concediului de odihnă și modul de acordare se stabilesc de comun acord de catre parti.

Art. 9. Salariul

(1) Salariul de bază lunar brut este de ..(salariul minim brut pe economie)........................ lei, la care se pot adauga si alte elemente constitutive.

(2) Alte elemente constitutive:

a.       O suma lunara, stabilita de catre Comitetul Director, în funcție de nr. de zile de serviciu de consiliere executate conform Regulamentului intern;

b.      Prime periodice, in functie de performanta individuala in munca.

(3) Orele suplimentare prestate în afara programului normal de lucru, în zilele de repaus săptămânal sau în zilele de sărbătoare legală se compensează cu ore libere sau se plătesc prin adăugarea unui spor la salariu, potrivit dispozițiilor Legii nr. 53/2003 privind Codul muncii.

(4) Salariul se plătește integral în perioada 01-05 a lunii următoare.

Art. 10. Alte clauze

(1) Perioada de preaviz în cazul concedierii este de 20 de zile lucrătoare.

(2) Perioada de preaviz în cazul demisiei este de 20 de zile lucrătoare.  Nerespectarea acestui termen de preaviz atrage răspunderea disciplinară a salariatului, cu obligarea acestuia la plata daunelor-interese către asociatie, potrivit regulilor răspunderii civile contractuale și delictuale, cu luarea în considerare a Regulamentului Intern al CAR și a actelor adiționale la contractul individual de muncă.

(3) Salariatul își dă consimțământul, în mod expres și neechivoc, ca datele cu caracter personal solicitate de către angajator să fie prelucrate și stocate în baza de date a acestuia.

Art. 11. Drepturile și obligațiile salariatului

(1) Salariatul are, în principal, următoarele drepturi:

a.       Dreptul la salarizare pentru munca depusă;

b.      Dreptul la repaus zilnic și săptămânal;

c.       Dreptul la concediu de odihnă anual;

d.      Dreptul la egalitate de șanse și tratament;

e.       Dreptul la securitate și sănătate în muncă;

f.       Dreptul de acces la formare profesională.

(2) Salariatului îi revin, în principal, următoarele obligații:

a.       Sa indeplineasca atribuțiile ce îi revin conform Fișei Postului, Regulamentului Intern și actelor adiționale la contractul individual de muncă, precum și toate sarcinile care sunt stabilite prin decizie a angajatorului, a șefului ierarhic superior sau a persoanei special desemnată în acest sens;

b.      Sa respecte disciplina muncii;

c.       Sa fie loial față de angajator în executarea atribuțiilor de serviciu;

d.      Sa nu desfasoare activități care pot naște un conflict între interesele sale și cele ale angajatorului;

e.       Sa foloseasca resursele, datele, informațiile și orice alte proprietăți ale angajatorului în scopul exclusiv al desfășurării activității, în conformitate cu Regulamentul Intern și toate politicile și procedurile angajatorului;

f.       Sa respecte măsurile de securitate și sănătate a muncii în unitate;

g.      Sa pastreze secretul de serviciu și confidențialitatea datelor și informațiilor de care a luat cunoștință ca urmare a activității desfășurate la și pentru angajator, inclusiv a datelor cu caracter personal al membrilor asociației;

h.      Sa participe la formarea profesională inițiată de către angajator, în condițiile Regulamentului Intern și a planurilor de formare profesională stabilite cu respectarea obligațiilor ce decurg din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii, a Regulamentului Intern și a actelor adiționale la contractul individual de muncă;

i.        Sa contribuie la eficiența, dezvoltarea și promovarea unei bune reputații a asociației, cu respectarea întocmai a Regulamentului Intern al CAR, a contractului individual de muncă, a actelor adiționale la contractul individual de muncă, a Fișei Postului, precum și a tuturor dispozițiilor, scrise sau verbale, ale conducerii societății, superiorilor ierarhici sau persoanelor desemnate să dea ordine de serviciu.

Art. 12. Drepturile și obligațiile angajatorului

(1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:

a.       Să dea dispoziții cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalității lor;

b.      Să exercite controlul asupra modului de îndeplinire a sarcinilor de serviciu;

c.       Să constate săvârșirea abaterilor disciplinare și să aplice sancțiunile corespunzătoare, potrivit legii și Regulamentului Intern al CAR

d.      Să elaboreze și să asigure formarea profesională a salariatului;

e.       Să stabilească obiectivele de performanță individuală ale salariatului;

f.       Să întocmească politicile socio-economice și organizaționale ale asociației, prin stabilirea de standarde ale activităților derulate.

(2) Angajatorului îi revin, în principal, următoarele obligații:

a.       Să înmâneze salariatului un exemplar din contractul individual de muncă, anterior începerii activității;

b.      Să acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractul individual de muncă, actele adiționale la contractul individual de muncă, Regulamentul Intern și din lege;

c.       Să asigure permanent condițiile tehnice și organizatorice avute în vedere la elaborarea normelor de muncă și condițiile corespunzătoare de muncă;

d.      Să informeze salariatul asupra condițiilor de muncă și asupra elementelor care privesc desfășurarea relațiilor de muncă;

e.       Să elibereze, la cerere, un document care să ateste calitatea de salariat a solicitantului, respectiv activitatea desfășurată  de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă, în meserie și în specialitate;

f.       Să asigure confidențialitatea datelor cu caracter personal ale salariatului.

Art. 13. Dispoziții finale

(1) Orice modificare privind clauzele prezentului contract individual de muncă se va realiza, cu acordul părților, prin Act Adițional, cu informarea prealabilă a salariatului.

(2) Prevederile prezentului contract individual de muncă se completează cu dispozițiile Legii nr. 53/2003 privind Codul muncii, ale Fișei Postului, ale Regulamentului Intern al CAR, așa cum a fost adus la cunoștința salariatului, și ale actelor adiționale la contractul individual de muncă.

(3) Părțile vor depune toate eforturile pentru soluționarea amiabilă a divergențelor de orice natură izvorâte din sau în legătură cu prezentul contract individual de muncă sau actele adiționale la acesta.

(4) Prezentul contract individual de muncă se interpretează și se execută cu bună-credință și obligă nu numai la ceea ce este expres prevăzut în conținutul său, ci și la toate consecințele pe care legea le conferă obligațiilor stipulate.

(5) Conflictele în legătură cu încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea prezentului contract individual de muncă vor fi soluționate de instanța judecătorească competentă material și teritorial, potrivit legii.

 Salariatul confirmă faptul că a fost informat în prealabil cu privire la conținutul prezentului contract individual de muncă și că acesta reprezintă voința comună a părților. 

            Prezentul contract individual de muncă/act aditional s-a încheiat astăzi, .............................., în 2 (două) exemplare originale, si își produce efectele incepand cu .............................

 

 

Angajator,

 

 

 

Salariat,

 

 

 

Președintele CAR ”Coeziunea Socială”

.............................................................

 

 

 

Subsemnatul, ............................................................................................., declar că am primit        astăzi, ...................................:

1.      Un exemplar original al actului aditional/contractului individual de muncă încheiat și înregistrat în Registrul General de Evidență al Salariaților sub nr. ................. din data de ......................................

2.      Un exemplar al Regulamentului Intern, inregistrat cu nr.................

Semnătura ...................................


Anexa 6

 

CONTRACT DE VOLUNTARIAT

nr. ______ din ___.___._____

 

 

             Azi………………, in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 78/24.06.2014, privind reglementarea activitatii de voluntariat in Romania, se incheie in deplin acord prezentul contract in urmatoarele conditii:

A. PARTILE CONTRACTANTE:
- Asociatia CAR “Coeziunea Sociala” cu sediul in Bucuresti, Sector 1, str. Bogota nr.6, cont bancar nr. RO36BRDE441SV84947644410, deschis la BRD-Agentia Carol, CUI 32335691, reprezentat prin d-na/d-l Iosif BALAN, in calitate de Organizatie-gazda,

                                                                              si
- Dna/Dl ……………………………….................... domiciliat(a) in ………............................. str.  .................................., judetul ……………………. posesoare/posesor  al actului de identitate seria…..... nr…………...., eliberat de ............................................la data de……………........, cnp …………………………..., in calitate de Voluntar

B. OBIECTUL CONTRACTULUI/DESCRIEREA ACTIVITATILOR PRESTATE:
Obiectul prezentului contract il constituie desfasurarea de catre voluntar a activitatilor prevazute in fisa postului, anexata, fara a obtine o contraprestatie materiala.

C. DREPTURILE SI OBLIGATIILE VOLUNTARULUI:
Voluntarul are urmatoarele drepturi principale:
- de a fi tratat ca si coleg cu drepturi egale de catre intreg staful organizatiei-gazda;
- de a participa activ la elaboarea si derularea activitatilor in considerarea carora se incheie prezentul contract, in concordanta cu pregatirea sa profesionala si instruirea primita;
- de a i se elibera de catre organizatia-gazda, la cerere, certificatul nominal care atesta calitatea si vechimea de voluntar;
- de a i se compensa cheltuielile efectuate in timpul si in legatura cu activitatile desfasurate si care fac obiectul prezentului contract, prestabilite de catre organizatia-gazda;

- de a beneficia de titluri onorifice, diplome, premii/stimulente, in conditiile legii.
Principalele obligatii ale voluntarului sunt:
- sa indeplineasca la timp si corect sarcinile primite din partea organizatiei-gazda;

- sa cunoasca bine statutul, obiectivele, misiunea si activitatile organizatiei-gazda;

- sa cunoasca si sa aplice intocmai statutul, regulamentele si procedurile interne ale organizatiei-gazda;
- sa prezinte documentele justificative pentru cheltuielile efectuate in timpul si in legatura cu activitatile desfasurate ca voluntar si care fac obiectul prezentului contract;

- sa prezinte coordonatorului rapoartele de activitate solicitate;
- sa pastreze confidentialitatea informatiilor la care are acces in cadrul activitatilor de voluntariat, inclusiv dupa incetarea activitatii;
- sa participe la cursurile de instruire organizate, initiate sau propuse de catre organizatia-gazda;;
- sa dea dovada de spirit de economie in folosirea resurselor organizatiei-gazda si sa ocroteasca bunurile pe care le foloseste in cadrul activitatii de voluntariat;
- sa aiba un comportament civic si social adecvat;
D. DREPTURILE SI OBLIGATIILE ORGANIZATIEI-GAZDA
Organizatia-gazda are urmatoarele drepturi principale:
- de a detine toate drepturile asupra echipamnetelor, materialelor, rapoartelor, informatiilor, documentatiei si a altor materiale scrise, create, colectate sau/si produse de voluntar in perioada desfasurarii activitatilor care fac obiectul prezentului contract de voluntariat;
- de a verifica si a superviza activitatea voluntarului;
- de a cere voluntarului rapoarte de activitate;

- de a exclude voluntarul din programele si proiectele in care desfasoara activitati de voluntariat, daca acesta nu respecta prevederile prezentului contract;
- de a cere informatii, referinte si recomandari despre voluntar, altor persoane.
Principalele obligatii ale organizatiei-gazda sunt urmatoarele:
- sa-l trateze pe voluntar ca pe oricare alt membru al sau, in deplina egalitate de drepturi si obligatii;
- sa asigure accesul la echipamentul si consumabilele necesare derularii activitatii;
- sa asigure conditii legale de protectie a muncii in functie de natura si caracteristicile activitatilor desfasurate de voluntar;
- sa ramburseze voluntarului cheltuielile efectuate de acesta in timpul si in legatura cu activitatile ce fac obiectul prezentului contract de voluntariat, prestabilite;
- sa elibereze voluntarului, la cererea acestuia, certificatul nominal care atesta calitatea si vechimea de voluntar, insotit de raportul de activitate.
E. DURATA CONTRACTULUI:
Prezentul contract se incheie pentru o perioada de ........... , cu posibilitatea innoirii sale.
Programul si durata timpului de lucru sunt stabilite prin fisa postului, anexata.
F. RASPUNDEREA CONTRACTUALA:
Neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiilor asumate prin prezentul contract atrage raspunderea partii in culpa, fiind supusa regulilor prevazute de Codul Civil.
G. MODIFICAREA, COMPLETAREA, RENEGOCIEREA CONTRACTULUI:
Modificarea sau completarea prezentului contract poate fi facuta prin acordul partilor, prin act aditional.
Daca pe parcursul executarii prezentului contract intervine, independent de vointa partilor, o situatie de natura sa modifice/impiedice executarea obligatiilor ce revin voluntarului, contractul va fi renegociat de comun acord.
Renegocierea contractului de voluntariat se va face la cererea scrisa a uneia dintre parti, formulata in termen de 15 zile de la data la care a intervenit respectiva situatie.
H. INCETAREA CONTRACTULUI:
Prezentului contract inceteaza in urmatoarele situatii:
- la expirarea termenului pentru care este incheiat;
- prin acordul partilor;
- denuntarea unilaterala din initiativa uneia dintre parti, cu un preaviz de 15 zile, cu obligatia prezentarii motivelor;
- daca situatia descrisa in art. 19/Legea nr. 78/2014 face imposibila executarea in continuare a contractului, acesta este reziliat de plin drept.
J. LITIGII:
Litigiile izvorte din incheierea, modificarea, executarea sau incetarea prezentului contract sunt de competenta instantelor judecatoresti, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, numai daca partile contractante nu le-au rezolvat pe cale amiabila sau prin procedura medierii.
Prezentul contract s-a incheiat in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte, ambele exemplare  avand aceeasi valoare juridica.

Anexa: Fisa postului

REPREZENTANTUL ORGANIZATIEI-GAZDA                                VOLUNTAR


Anexa 7

 

 

APROB,

PRESEDINTE CAR,

__________________

 

 

Planificarea muncii si a serviciilor de consiliere pe luna ................................

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

L

M

M

J

V

S

D

L

M

M

J

V

S

D

L

M

M

J

V

S

D

L

M

M

J

V

S

D

 

P

P

P

P

P

 

 

Telemunca

 

 

Telemunca

 

 

S

S

S

S

S

 

 

 

Telemunca

 

 

Cs

Cs

Cs

Cs

Cs

 

 

Telemunca

 

 

Cs

Cs

Cs

Cs

Cs

 

 

 

Telemunca

 

 

Telemunca

 

 

Telemunca

 

 

Telemunca

 

 

 

Telemunca

 

 

PLC

PLC

PLC

PLC

PLC

 

 

Telemunca

 

 

PLC

PLC

PLC

PLC

PLC

 

 

 

Tl

Tl

S

Tl

Tl

 

 

P

P

D

P

P

 

 

S

S

S

S

S

 

 

Telemunca

 

 

 

Telemunca

 

 

S

S

S

S

S

 

 

Telemunca

 

 

P

P

P

P

P

 

 

 

S

S

Tl

S

S

 

 

Tl

Tl

P

Tl

Tl

 

 

P

P

P

P

P

 

 

Telemunca

 

 

 

Cs

Cs

Cs

Cs

Cs

 

 

Telemunca

 

 

Cs

Cs

Cs

Cs

Cs

 

 

Telemunca

 

 

 

X

-

-

X

-

 

 

X

-

-

X

-

 

 

X

-

-

X

-

 

 

X

-

-

X

-

 

 

Legenda: 

a.       P = Consilier de serviciu principal; S = Consilier de serviciu secundar; Cs = Casier de serviciu;

b.      P, S, Cs = Servicii care se executa la Punctul Central de Lucru (PLC);

c.       P, S, Cs = Servicii care se executa de la distanta (telemunca);

d.      Tl = Program de lucru care se desfasoara de la distanta (telemunca);

e.       PLC = Programul de lucru se desfasoara la Punctul de Lucru Central (PLC)

f.       P, S,Cs, D,PLC = Servicii neexecutate si absente de la programul de lucru.

g.      X = Zile planificate pentru executarea curateniei la PLC

Intocmit,

Directia Secretariat-Administrativa,

 


Anexa 8

Anul__2021__Luna__03_Ziua ___ ___

 

 

FISA-JURNAL A ZILEI DE LUCRU

 

  1. Evidenta orelor de lucru prestate de catre personalul CAR

1.      Persoane angajate cu contract individual de munca:

Nr. crt.

Numele si prenumele

Functia incadrata

Programul de lucru:

Semna- tura

Sosire

Plecare

1

 

Sef Directie Juridica

 

 

 

2

 

Casier

 

 

 

3

 

Sef Dir. Financiar-Contabila

 

 

 

4

 

Responsabil doc + arhiva

 

 

 

5

 

Sef Directie Secretariat-Adm.

 

 

 

6

 

Sef Cp. Analiza Dosare

 

 

 

7

 

Sef Cp. Notif. si Rec. Creante

 

 

 

8

 

Casier

 

 

 

9

 

Personal administrativ

 

 

 

Legenda: CO-concediu de odihna; CM-concediu medical; Tl-telemunca; T-activitate pe teren; A-absent

                P - salariat cu norma partiala de lucru.

 

2.      Persoane angajate cu contract de mandat:

Nr. crt.

Numele si prenumele

Functia asigurata

1

 

Membru CD

2

 

Presedinte CAR

3

 

Membru CD

4

 

Cenzor

5

 

Sef Comisie cenzori

 

  1. Jurnalul consilierilor de serviciu

Serviciul asigurat

Nume si prenume

Consilier principal

 

Consilier secundar

 

Casier de serviciu

 

 

ADNOTARI:

 


Anexa 9

Baza de calcul a salariilor si indemnizatiilor pe luna ................................

Nume, prenume

Functia

Indemnizatii, salarii, prime

Servicii consiliere

De plata pe luna curenta

Evidenta capitalizare

Tinta de capitalizare

Luna curenta

Prime 

Capitalizare luna curenta

Sold capitali zare

Total capitali zare

Salarii

Indemnizatii

Presedinte

Membru CD

Sef Directia...

Sef Compart....

Casier

Personal sv.

 

Total sume

Servicii de consiliere:

Nume si prenume

Zile serviciu  (....... lei/zi )

Total sume

P 

S

Cs

Total sume


Anexa 10

 

 

PROCES VERBAL DE PREDARE-PRIMIRE

 A SERVICIULUI DE  CONSILIERE

 

Incheiat  la predarea-primirea serviciului de consiliere al  CAR "Coeziunea Sociala". Se predau, respectiv se iau in primire urmatoarele documente, sume de bani, obiecte si materiale de inventar:

1.      Un numar de ....... dulapuri metalice continand bibliorafturi cu documente ale CAR, organizate conform opiselor  afisate in fiecare dulap, astfel:

a.       Dulapul nr. ...., cu .............. bibliorafturi.

b.      Dulapul nr. ...., cu .............. bibliorafturi.

c.       Dulapul nr. ...., cu .............. bibliorafturi.

2.      Hard-discul extern pentru executarea salvarilor de siguranta.

3.      Stampile - 5 buc.

4.      Telefoanele de serviciu cu nr. 0760698672 si 0736600973 si incarcatorul acestuia.

5.      Cutia metalica cu cheile incaperilor si ale dulapurilor metalice, conform opisului acesteia.

6.      Materialele de inventar si aparatura, conform inventarelor afisate in incaperi.

7.      Cererile inregistrate in Tabelul on line cu cererile de imprumut, pastrate alaturi de anexe, in biblioraftul "Consilierul de serviciu", in numar de ............. cereri.

8.      Alte cereri si documente sosite prin corespondenta postala si electronica, inregistrate la Registratura CAR, conform tabelului de mai jos:

Numar de inregistrare

Continutul documentului (pe scurt)

Nr. file

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(se continua pe verso, daca este necesar)

  1. Mentiuni/observatii/neconformitati: ................................................................................................................................................................................................................................................................................................ (se continuă pe verso, daca este necesar)

Am predat la data ................................  ........................................................................................  

                                                                                                    (numele, prenumele, semnatura)  

 

Am luat in primire la data .............................  ..............................................................................  

                                                                                                     (numele, prenumele, semnatura)  

 

 

 

                                                                         


Anexa 11

FIȘA DE EVIDENȚĂ A RESTANTIERULUI

 

 

(numele si prenumele imprumutatului)

Data contract:                           Suma imprumutata                         Tip imprumut

 

Contact:

Imprumutat

Girant 1

Girant 2

Girant 3

Girant 4

Telefon 1

 

 

 

 

 

Telefon 2

 

 

 

 

 

E-mail

 

 

 

 

 

WhatsApp

 

 

 

 

 

 

Adrese de corespondenta:

 

Imprumutat

 

 

Girant 1

 

 

Girant 2

 

 

Girant 3

 

 

Girant 4

 

Detalii financiare despre imprumut:

Luna

Val. ramasa impr.

Val. ramasa dobanda

Suma intarziata

Dobanda intarziata

Nr. zile intarziere

Data ultimei plati

Valoare ultima plata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comunicari si intalniri cu restantierul:

Data

Continutul comunicarilor/discutiilor (pe scurt)

Cine a initiat

 

 

 

(Se continua pe verso)


Anexa 12

PROCES VERBAL DE PREDARE-PRIMIRE CASIERIE

 

Incheiat  la predarea-primirea casieriei  CAR "Coeziunea Sociala". Se predau, respectiv se iau in primire urmatoarele documente, sume de bani, obiecte si materiale de inventar:

1.      Un numar de ....... dulapuri metalice continand bibliorafturi cu documentele contabile  ale CAR, organizate conform opiselor  afisate in fiecare dulap, astfel:

a.       Dulapul nr. ...., cu .............. bibliorafturi.

b.      Dulapul nr. ...., cu .............. bibliorafturi.

2.      Un numar de  ..... computere si .......  imprimante, in stare de functionare.

3.      Masina de numarat bani, in stare de functionare.

4.      Dispozitivul Digipass pentru vizualizarea contului bancar al CAR.

5.      Cardul bancar si codul acestuia aflat separat, in plic sigilat.

6.      Materialele de inventar si aparatura, conform inventarului casieriei.

7.      Carnete chitantiere in uz, cu seriile: .................................................................................

8.      Carnete chitantiere in stoc, cu seriile: .................................................................................

9.      Casa de bani, cu o suma in numerar de ............................ lei  si Registrul de casa on line, completat la zi, cu soldul de  ...................... lei (in cifre)      .......................................................................................................................... (in litere)

Serii chitante

Suma predata-primita

De la seria (inclusiv)

Pana la seria (inclusiv)

In cifre

In litere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOTAL

 

 

10.  Documentele cu specific financiar aflate in curs de rezolvare si inregistrate la Registratura CAR, conform tabelului de mai jos (se continua pe verso, daca este necesar):

Numar de inregistrare

Continutul documentului (pe scurt)

Nr. file

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(se continua pe verso, daca este necesar)

  1. Mentiuni/observatii/neconformitati: .......................................................................................................................................................................................................................................................................................... (se continuă pe verso, daca este necesar)

Am predat la data ................................  .........................................................................................  

                                                                                                    (numele, prenumele, semnatura)  

 

Am luat in primire la data .............................  ............................................................................... 

                                                                                                     (numele, prenumele, semnatura)            


Anexa 13

 

 

PROCEDURA DE ACREDITARE

A REPREZENTANTILOR TERITORIALI AI CAR

 

In scopul facilitarii accesului direct la serviciile financiare adresate pensionarilor, salariatilor si a diverselor grupuri de cetateni din institutii de stat, sindicate, asociatii, societati comerciale, comunitati locale etc., CAR "Coeziunea Sociala" a dezvoltat proceduri de lucru de la distanta si acrediteaza reprezentanti teritoriali (RTin toate localitatile din Romania.

 

Reprezentantii teritoriali se selectioneaza de catre Comitetul Director al CAR, din randul cetatenilor cu o buna reputatie morala si profesionala, care au acces si abilitati necesare in lucrul cu calculatorul si imprimanta si care dispun de conexiune la Internet.

 

Obligatiile reprezentantului teritorial al CAR sunt:

1.      Sa primeasca, prin e-mail, posta sau curier, contractele de imprumut intocmite de catre CAR, iar dupa semnarea acestora de catre imprumutat si giranti, in prezenta sa,  sa le contrasemneze, apoi sa le expedieze alaturi de originalele dosarelor de imprumut la sediul central al CAR, situat in Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1.

2.      Optional, poate indruma/informa membrii CAR pentru inscrierea in CAR, parcurgerea procedurilor de lucru de la distanta si accesarea imprumuturilor.

3.      Optional, poate primi cereri de inscriere si cereri de imprumut, pe care sa le expedieze la Punctul Central de Lucru al CAR.

 

Drepturile reprezentantului teritorial al CAR sunt:

1.      Sa primeasca un beneficiu anual brut in suma de 2% calculat la soldul mediu lunar al cotizatiilor depuse de catre membrii CAR aflati in evidenta sa, daca in zona de responsabilitate sunt inregistrati cel putin 5 membri ai CAR.

2.      Sa beneficieze de o dobanda la imprumuturi mai mica cu 1% decat cea stabilita anual de catre Comitetul Director (CD) al CAR, daca in zona sa de responsabilitate sunt inregistrati cel putin 15 membri ai CAR.

3.      Sa deconteze unele cheltuieli efectuate pentru exercitarea atributiilor de RT, numai cu aprobarea prealabila a CD.

4.      Sa posteze anunturi publicitare si alte articole pe paginile de Internet ale localitatilor din zona sa de responsabilitate, pagini asociate portalului Consiliului National al Societatii Civile (CNSC).

 

 

Pasii de urmat pentru atribuirea calitatii de reprezentant teritorial al CAR sunt:

1.      Inscrierea ca membru in Asociatia CAR COEZIUNEA SOCIALA.

2.      Inregistrarea la CAR a unei cereri de intentie si a unui CV. In baza acestor documente, CAR emite o adresa necesara inregistrarii unei declaratii pe proprie raspundere la Notariat.

3.      Inregistrarea la Notariat si trimiterea catre CAR a unei declaratii pe propria raspundere, cu urmatorul continut: "Subsemnatul/a .................., in calitate de membru al Asociatiei Casa de Ajutor Reciproc "Coeziunea Sociala", ma angajez sa actionez pentru si in numele Asociatiei, in localitatea/zona ..................... In acest scop, voi desfasura activitati legate de promovarea scopului asociatiei, inscrierea de noi membri, verificarea identitatii persoanelor, autenticitatii documentelor si a semnaturilor olografe date pe documentele de inscriere si pe cele necesare acordarii imprumuturilor".

4.      Emiterea deciziei de atribuire a calitatii de RT (de catre Comitetul Director al CAR).

5.      Semnarea de catre RT a unui angajament privind respectarea normelor legale cu privire la protectia datelor cu caracter personal.

6.      Optional, obtinerea autorizatiei de postare pe paginile de Internet ale localitatilor coordonate de catre RT (de catre Secretariatul CAR).

 


Anexa 14

MODEL NOTA

 

Nota  

Nr. ..... din  ...............

Uz intern

                

 

     

                                                                                                                                   


Emitent:

·         Sef Directia Juridica

Telefon: 0736600961

E-mail:  car.juridic.cs@gmail.com

Destinatari:

·         membrii CD

·         salariatii CAR

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


Subiect:           Cu privire la .........................................

 

In legatura cu .............. ......................................., va comunic:

 

............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Sef Directia Juridica,

 


Anexa 15

Sablon pentru cerere individuala

 

 

DOMNULE PREȘEDINTE,

 

 

Subsemnata/ul ___________________________________________, membră/u a/al Asociației CAR ”Coeziunea Socială”, cu domiciliul în ____________________ str. _______________________, nr. ___, bloc ______, sc. ___, ap. ____, cod _________, jud./sector __________, CNP ______________________, posesor al BI/CI seria ____ nr. _________, eliberat/ă la data de ___.___._____ de către _________________, solicit următoarele:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anexez la prezenta cerere urmatoarele documente, in copie:

o Cartea de identitate a subsemnatului (obligatoriu);

o  ........................................................................................

o ........................................................................................

 

Declar pe propria răspundere că documentele anexate sunt autentice și sunt de acord ca datele mele cu caracter personal să fie prelucrate în bazele de date ale CAR, in conformitate cu cerintele legislatiei europene si nationale privind protecția datelor cu caracter personal.

 

  Doresc să primesc răspuns la solicitarea mea prin (bifati optiunea dvs.):

O Telefon       _____________________   O WhatsApp __________ O SMS________________

O E-mail _________________________________________________________

O Adresa poștală de corespondență:

____________________________________________________________________________

 

Data: ___.___.______        ____________________________________ __________________

                                                          (numele, prenumele)                                                  (semnătura)


Anexa 16

Sablon pentru adresa catre institutii

UNIREA FACE PUTEREA! Impreună, pentru binele cetăţenilor!


 


 

Asociatia Casa de Ajutor Reciproc Coeziunea Sociala

 

Str. Pajurei, nr.13, Sector 1, Bucuresti,

Tel. 0760698672, 0736600961

car.coeziuneasociala@gmail.com

http://car-coeziuneasociala.blogspot.ro/

 

Nr. ....


 

Catre,

BANCA NATIONALA A ROMANIEI

 

In atentia:        Directiei Reglementare si Autorizare

Domnului director .........................

Subiect:           Solicitare precizari

 

Va rugam sa precizati ..................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

.............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Cu stima,

PRESEDINTE,


Anexa 17

 

 

 

 

 

 

PROCEDURA DE SOLUTIONARE A CERERILOR SI RECLAMATIILOR

 

1.      Definitii
Grupul de analiza si de solutionare a petitiilor – desemnat de catre CD al CAR, pentru analiza aspectelor sesizate in petitii si pentru a intocmi raspunsurile catre petenti sau institutiile prin intermediul carora au venit petitiile. Este format dintr-un responsabil cu activitatea de solutionare a cererilor si reclamatiilor si alte  persoane desemnate.

Petitie - cererea, reclamatia, sesizarea formulata in scris ori prin posta electronica, prin intermediul careia un petent isi exprima nemultumirea cu privire la activitatea CAR;

Petent – persoana fizica sau juridica care are calitatea de membru al CAR ori salariat sau reprezentati ai acestora, asa cum sunt definite in legislatia in vigoare;

 Reprezentantul legal al membrului CAR - persoana care are prin lege dreptul si indatorirea de a reprezenta, atunci cand incheie acte civile si in procesul penal, pe minorii sub 14 ani sau pe celelalte persoane lipsite de capacitate de exercitiu aflate sub ocrotirea lor. 

Reprezentantul petentului – persoana desemnata de petent printr-un act de reprezentare in forma certificata ori legalizata, prin care acesta ii confera dreptul de a-l reprezenta in relatia cu CAR . 

Registrul cu evidenta documentelor – registru (poate fi tinut si in format electronic) in care se inregistreaza toate documentele CAR, inclusiv petitiile.


2. Abrevieri
CAR                        – Asociatia Casa de Ajutor Reciproc "Coeziunea Sociala";
ANPC                     – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor;
Arbitraj                   – Entitatea de solutionare alternativa a litigiilor, in cazul persoanelor juridice;
GASP                     – Grupul de analiza si solutionare a petitiilor;
CNP                       – Cod numeric personal;
CUI                         – Cod unic de identificare;

PLC                       - Punct de Lucru Central

PLL                        -Punct de Lucru Local

RT                    - Reprezentat teritorial al CAR

 

3.Depunerea petitiilor
Orice persoana fizica sau juridica, daca se considera vatamata in drepturile sale se poate adresa societatii pentru primirea de lamuriri suplimentare, reanalizarea situatiei create si solutionarea amiabila a diferendumului semnalat.

Atentie!
Conform prevederilor legale, pentru comunicarea informatiilor, reprezentantii petentilor trebuie sa prezinte copia actului de identitate in cazul persoanelor fizice si actul de reprezentare acordat, in original, in forma certificata ori legalizata sau copii ale acestora, semnate pentru conformitate cu originalul.

In cazurile in care reprezentantul petentului nu transmite documentele de mai sus, petitia va fi clasata cu mentiunea: “LIPSA CALITATE PETENT”

Modalitatea de depunere a petitiilor:

·         la sediul CAR (sediul central, PLC, PLL, prin RT);

·         prin e-mail (car.coeziuneasociala@gmail.com);

·         prin posta (str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, Bucuresti);

·         prin intermediul altor entitati publice care prin natura activitatii pot solutiona petitii (de ex.: ANPC, Presedentie, Parlament, Senat, Cabinete parlamentare, BNR etc)


Atentie!
Nu se inregistreaza petitiile/reclamatiile primite prin telefon. In situatia in care petentul (asa cum este acesta definit mai sus) anunta telefonic o reclamatie, salariatul/mandatatul CAR care a raspuns la telefon, ii va comunica, cu diplomatie, ca nu ii poate inregistra petitia/reclamatia sesizata telefonic si ii va comunica acestuia modalitatile de depunere a petitiei/reclamatiei in forma scrisa, precum si datele de contact (adresa postala, e-mail).
Petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare a petentului (nume, prenume, adresa, date contact) nu se iau in considerare si se claseaza, cu mentiunea “LIPSA DATE PETENT”.

In situatia in care, un petitionar adreseaza mai multe petitii, in cadrul termenului legal de solutionare a primei petitii, sesizand aceeasi problema sau probleme aflate in stransa legatura intre ele, acestea se vor conexa, petentul urmand sa primeasca un singur raspuns, in care se face referire la toate petitiile primite.

In situatia in care sunt primite pe mai multe cai petitii ale aceluiasi petitionar care sesizeaza aceeasi problema sau probleme aflate in stransa legatura intre ele, persoana responsabila din cadrul CAR va transmite cate un raspuns pentru fiecare solicitant (membru CAR, ANPC, institutii de stat).

Indiferent de modalitatea in care este formulata o petitie sau in orice forma scrisa este prezentata aceasta, se va formula un raspuns in termenele prevazute mai jos. 

Cererea de solutionare a petitiei va cuprinde in mod obligatoriu urmatoarele:

·         numele si prenumele sau denumirea petentului;

·         domiciliul sau sediul acestuia;

·         obiectul petitiei si eventual suma contestata;

·         precizarea motivelor pe care se intemeiaza petitia.


Petitii depuse pe suport de hartie
Petitiile se depun la sediul societatii (sediul Central, PLC, PLL), pe suport de hartie, personal de catre petent ori prin intermediul reprezentantului acestuia,  sau printr-un serviciu postal.

In sustinerea petitiei/reclamatiei formulate, petentul poate depune acte care nu au fost avute in vedere initial.
Petitia/reclamatia nu poate avea ca obiect alte pretentii decat cele stabilite conform prevederilor legale, conditiilor generale contractuale, actului/ actelor de constatare semnat / semnate de petent.

Petitii  depuse pe suport electronic

Petitiile se depun electronic, fie prin intermediul site-ului CAR (http://car-coeziuneasociala.blogspot.com/) folosind sectiunile dedicate sau utilizand adresa electronica oficiala a CAR (car.coeziuneasociala@gmail.com).

Petitii primite prin intermediul
altor entitati publice care prin natura activitatii pot solutiona petitii
Modalitatile de primire a unei petitii de la petent sau de la reprezentantii acestuia conform prevederilor legale in vigoare preluate in prevederile prezentei proceduri, sunt:

·         prin e-mail: car.coeziuneasociala@gmail.com;

·         prin Posta Romana;


4.Inregistrarea petitiilor
Toate petitiile privind activitatea CAR, indiferent de forma in care au fost primite, se inregistreaza de catre consilierii de serviciu la Registratura CAR.

5.Solutionarea petitiilor
De indata ce a fost inregistrata o petitie/reclamatie, aceasta este repartizata catre un angajat din cadrul Grupului de analiza si de solutionare a petitiilor  si transmisa membrilor CD al CAR in maxim 24 de ore lucratoare. Angajatul GASP caruia i s-a repartizat o petitie, are obligatia de a transmite solicitarea de informatii catre seful de compartiment vizat.

Termenul de raspuns pentru seful Compartimentului CAR nu poate fi mai mare de 7 zile calendaristice.


Persoana responsabila din cadrul GASP, in baza informatiilor primite, va redacta draft-ul de raspuns, ce va fi transmis catre Grupul de analiza si solutionare a petitiilor, pentru analiza si avizare.

Daca Grupul de analiza si solutionare a petitiilor nu este de acord, in totalitate sau in parte, cu draftul de adresa intocmit, solicita reanalizarea spetei si furnizarea de informatii suplimentare, cu acordarea unui termen limita pentru acestea, astfel incat intocmirea adresei de raspuns si transmiterea acesteia catre petent sa se efectueze conform prevederilor legale in vigoare.

In cazul in care, Grupul de analiza si solutionare a petitiilor este de acord cu solutia adoptata (precizata in draftul adresei de raspuns initial sau reformulat), va semna adresa de raspuns, in care solutia adoptata va fi justificata temeinic, cu respectarea si precizarea dispozitiilor legale /contractuale in vigoare avute in vedere la adoptarea deciziei, care urmeaza sa fie transmisa catre petent.

Grupul de analiza si solutionare a petitiilor se intruneste ori de cate ori este nevoie, pentru analiza petitiilor primite si in vederea aprobarii solutiei adoptate pentru fiecare petitie in parte.

Raspunsul la petitie se transmite reclamantului prin mijloace dovedibile: prin serviciu postal cu confirmare de primire, prin e-mail sau prin fax.

6.Termenul de solutionare a petitiilor si formularea raspunsului
Termenul de solutionare a petitiei nu poate depasi 30 zile calendaristice de la data inregistrarii acesteia, sau termenul precizat explicit de autoritatea prin care a parvenit petitia.

7.Solutionarea alternativa a litigiilor
In cazul in care diferendul sesizat nu se solutioneaza favorabil sau petentul nu este multumit cu solutia comunicata de CAR in cadrul procesului de solutionare a petitiilor, acesta se poate adresa institutiilor competente pentru solutionarea spetei, astfel:

·         mediere sau arbitraj, in cazul persoanelor juridice;

·         instantei de judecata competenta.

 

 

                           


 

 


Anexa 18

 

Nr.  _____  din _____________ 

 

                                   Responsabil protectie date

                                 Nume, prenume, semnatura                                     _______________________


 

 

ANGAJAMENT DE PROTECTIE A DATELOR PERSONALE

 

            Subsemnata/ul___________________________ cu domiciliul în ______________________ str. ______________________________, nr. ___, bloc ______, sc. ___, ap. ____, cod _________, jud./sector ______________________, CNP ______________________, posesor al BI/CI seria ____ nr. _________, eliberat/ă la data de ____.____._______ de către _________________, in baza reglementarilor legale in vigoare, europene si nationale (Regulamentul <UE> 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului

din 27 aprilie 2016, Legea nr. 677/2001) in exercitarea functiei mele in cadrul Asociatiei “Casa de Ajutor Reciproc Coeziunea Sociala” cu sediul in Bucuresti, strada Bogota nr. 6, sector 1, ma angajez:

-          Sa gestionez cu responsabilitate documentele pe care le redactez sau pe care le primesc spre rezolvare in conformitate cu atributiile ce-mi revin in cadrul asociatiei.

-          Sa nu divulg prin orice metoda datele cu caracter personal ale membrilor asociatiei catre persoane fizice sau juridice neabilitate de lege.

-          Sa transmit date, informatii si documente din cadrul asociatiei catre destinatari abilitati numai in baza principiului „nevoia de a cunoaste”.

-          Sa nu stochez si sa nu folosesc datele cu caracter personal ale membrilor asociatiei in alte scopuri decat cele legate de atributiile functionale.

-          Sa informez responsabilul cu activitatea de protectie a datelor cu caracter personal ale membrilor asociatiei despre orice incalcare a prevederilor legale comisa in cadrul asociatiei in acest domeniu.

-          In situatia in care voi constata o incalcare a prevederilor legale in domeniu, care sa fie caracterizata de urgenta, sa iau imediat masurile ce se impun pentru remedierea situatiei.

           

Data: ___.___.______

__________________________________________________

                                                           (numele, prenumele, semnătura)

 


Anexa 19

 

 

NOMENCLATORUL DOSARELOR

 

Nr. dosar (biblioraft)

Denumire dosar, sectiuni si continut (pe scurt)

Structura care gestioneaza dosarul

Termen de pastrare

1

DOCUMENTE CONSTITUTIVE. ADUNAREA GENERALA. AUTORIZATII. ACREDITARI.

Sectiuni:

  1. Adunarea Generala
  2. Regulamente
  3. Statut
  4. Autorizatii, acreditari, planuri masuri

Directia Secretariat-Administrativa

Permanent

2

COMITET DIRECTOR. PRESEDINTE. COMISIE CENZORI.

Sectiuni:

  1. Presedinte
  2. Comitetul Director
  3. Comisia de Cenzori

Directia Secretariat-Administrativa

Permanent

3

EVIDENTA MEMBRILOR CAR.

Cereri de inscriere si anexe ale acestora, alte documente personale si cereri inaintate de catre membrii CAR.

Directia Secretariat-Administrativa

Permanent

3

CONSILIERUL DE SERVICIU (cereri membri CAR aflate in custodie)

Sectiuni:

  1. Cereri de inscriere in CAR
  2. Cereri de imprumut si de refinantare
  3. Cereri cu continut financiar (emitere fisa financiara, retragere FS, amanare rata, compensare etc)
  4. Cereri actualizare date membri
  5. Sesizari, reclamatii
  6. Cereri de retragere din CAR.

 

Consilierul de serviciu principal

Pana la rezolvare

4

REPREZENTANTI TERITORIALI. VOLUNTARI.

Sectiuni:

  1. Dosare ale RT (Cereri de intentie, CV-uri, declaratii pe propria raspundere, decizii CD de atribuire a calitatii de RT, decizii CD de retragere a calitatii de RT, contracte, alte documente).
  2. Voluntari (fise post, corespondenta, note).

Directia Secretariat-Administrativa

Permanent

5

DOCUMENTE DE PERSONAL

Sectiuni:

  1. Dosarele salariatilor CAR (fise post, contracte de munca, alte doc. referitoare la personalul CAR).
  2. Dosarele membrilor organelor de conducere si control (atributii, contracte de mandat)
  3. Dosarele voluntarilor (contracte de voluntariat, atributii, note)

Directia Juridica

Permanent

6

CONTRACTE DE IMPRUMUT

Directia Financiar-Contabila

Permanent

7

NOTIFICARI

Directia Juridica

Permanent

8

EXECUTARI SILITE

Directia Juridica

Permanent

9

ADMINISTRATIA PUBLICA SI MEDIUL ONG

Sectiuni:

  1. Administratia publica locala si centrala.
  2. ONG-uri.
  1. Protocoale de colaborare incheiate cu Primariile, partidele politice si alte organizatii.
  1. Solicitari de la alte CAR-uri
  2. Contracte de finantare. Granturi.

Directia Secretariat-Administrativa

5 ani

10

DOCUMENTE CONTABILE SI JUSTIFICATIVE

Sectiuni:

  1. Balante de verificare si analitice
  2. Registru jurnal
  3. Lista cu imprumutatii cu intarzieri in plata ratelor
  4. Registrul de casa de la Punctul Central de Lucru
  5. Registrul de casa de la Punctul Local de Lucru Bucosnita

Directia Financiar-Contabila

10 ani

11

DOCUMENTE JURIDICE ALE CAR

Plangeri penale, procese juridice.

Directia Juridica

Permanent

12

FORMULARE CU REGIM SPECIAL.  MATERIALE SI OBIECTE DE INVENTAR. PROGRAME INFORMATICE. LICENTE.

Sectiuni:

  1. Carnete chitantiere
  2. Procese verbale de predare-primire materiale, inventare.
  3. Registru inventar, decizii de inventariere, manual de proceduri si procese verbale de inventariere.
  4. Instructiuni de folosire a bunurilor achizitionate si garantii de functionare.
  5. Programe informatice si licente folosite de CAR.

Directia Financiar-Contabila

10 ani

13

REGISTRUL DE EVIDENTA A  DOCUMENTELOR

Directia Secretariat-Administrativa

Permanent

 


Anexa 20

 

 

 

REGISTRUL ELECTRONIC DE EVIDENTA A DOCUMENTELOR

 

 

 

 


Anexa 21

PROCEDURA DE INREGISTRARE, MANUIRE, PASTRARE,

INVENTARIERE SI ARHIVARE A DOCUMENTELOR

 

Art.1      Inregistrarea documentelor CAR se executa dupa cum urmeaza:

1.      Toate documentele emise de catre structurile CAR precum si cele primite de la diferitele organe ale administratiei publice centrale si locale, ONG-uri, membri ai CAR sau alte persoane particulare, prin posta, curieri, posta electronica sau prezentate la sediile CAR, se inscriu in Registrul de evidenta a documentelor CAR  .

2.      In functie de subiect, registratorul/consilierul de serviciu  consemneaza in rubrica speciala a registrului de evidenta numarul dosarului (volumul/sectiunea, dupa caz) care acopera problematica documentului si unde se va pastra documentul pana la arhivare, conform nomenclatorului dosarelor.

3.      Daca seful structurii care gestioneaza dosarul este prezent la PLC, atunci registratorul/consilierul de serviciu preda documentul direct acestuia, mentionand faptul in Fisa jurnal a zilei de lucru.

4.      Daca seful structurii care gestioneaza dosarul nu este prezent la PLC, registratorul/consilierul de serviciu depune documentul in mapa/tavita cu documente in lucru ale structurii respective, apoi instiinteaza prin e-mail pe responsabilul structurii despre documentul primit la registratura, mentionand faptul in Fisa jurnal a serviciului de consiliere.

 

Art.2      Manuirea/circulatia documentelor in cadrul CAR se face cu respectarea urmatoarelor reguli:

1.      Sarcina pastrarii documentelor, pana la predarea acestora la arhiva, revine sefilor structurilor functionale ale CAR, acestia fiind obligati sa organizeze evidenta de manuire a documentelor in cadrul structurii pe care o conduc.

2.      Transmiterea documentelor  intre structurile functionale ale CAR se va consemna in Fisa jurnal a serviciului de consiliere.

3.      Sefii de directii/compartimente consemneaza pe documentul primit cui se transmite (daca este cazul), cine  rezolva, modul si termenul de solutionare, alte informatii necesare si urmaresc rezolvarea subiectului/problemei in cauza.

4.      Persoanele care detin documente inregistrate raspund de pastrarea in siguranta a acestora. Pierderea, furtul sau deteriorarea documentelor va fi in responsabilitatea persoanei care se face vinovata de aceasta situatie. In functie de importanta documentului si consecintele disparitiei/deteriorarii acestuia, CD va aplica sanctiuni contraventionale (conform Legii nr. 16/1996), administrative sau va sesiza organele de urmarire penala.

5.      Documentele se pastreaza in dulapuri metalice incuiate sau alte modalitati de pastrare stabilite de catre CD, avand in vedere spatiile unde se desfasoara activitatea CAR.

Art.3      Inventarierea documentelor se executa cu respectarea urmatoarelor reguli:

1.      Anual se organizeaza inventarierea si arhivarea documentelor CAR inregistrate in anul precedent. In acest scop, CD numeste o comisie de inventariere formata din 2-3 membri si stabileste programul de lucru al acesteia.

2.      Inaintea inceperii perioadei de inventariere, sefii de compartimente vor aseza toate documentele detinute in dosare, conform Nomenclatorului dosarelor, in ordinea cronologica si vor numerota in coltul din dreapta sus fiecare fila din aceste dosare.

3.       Inventarierea se face prin verificarea existentei fiecarui document inregistrat in Registrul cu evidenta documentelor CAR, mentionandu-se in dreptul fiecaruia dosarul, volumul si fila/filele la care se gaseste documentul respectiv.

4.      Dupa identificarea tuturor documentelor inregistrate la Registratura CAR, se selectioneaza documentele propuse pentru distrugere de catre sefii de directii/compartimente. Se distrug  documentele stabilite ca nefolositoare de catre sefii compartimentelor care le gestioneaza precum si cele apartinand membrilor CAR retrasi din CAR si care mentioneaza in mod expres, in cererea de retragere, ca doresc radierea din bazele de date ale CAR.

5.      Prin grija comisiei de inventariere, se va consemna in Registrul de evidenta a documentelor, la nr. de inregistrare a fiecarui document selectat pentru distrugere, expresia „Distrus. Data........ Semnaturi” (semnatura sefului comisiei de inventariere si cea a persoanei care gestioneaza documentul).

6.      Toate documentele stabilite pentru distrugere se vor depozita temporar intr-un fiset metalic, urmand a fi distruse prin ardere, in prezenta membrilor Comisiei de inventariere.

7.      Intreaga activitate a comisiei de inventariere, inclusiv concluziile si propunerile acesteia, sunt consemnate intr-un raport care se inainteaza CD.

 

Art.4      Arhivarea documentelor se face cu respectarea urmatoarelor reguli:

1.      Prin grija directiilor/compartimentelor care gestioneaza dosarele respective se vor scoate din bibliorafturi si se vor lega in volume, grupate pe dosarele existente, in ordinea cronologica.

2.      La indosariere se va folosi numai ata/sfoara, eliminandu-se complet obiectele metalice (agrafe, bolduri, capse, sine, etc).

3.      Fiecare dosar arhivat va cuprinde: prima fila, pe care se inscriu aceleasi date ca pe coperta,   apoi documentele propriu-zise, in ordinea cronologica descrescatoare a numarului de inregistrare. Ultima fila a dosarului este o fila alba, pe care se consemneaza certificarea responsabilului de arhiva la predarea dosarului de catre comisia de inventariere.

4.      Numerotarea filelor dosarului incepe cu primul document depus in dosar.  Numarul fiecarei file se scrie in coltul din dreapta jos, cu creion.

5.      Dosarele astfel pregatite se predau, pe baza de proces verbal, responsabilului cu arhiva al CAR, care va sigila fiecare volum, inscriind pe sigiliu textul „Prezentul volum  contine.............file”, apoi va semna si va aplica stampila CAR.

6.      Dupa certificare, dosarul se inscrie de catre responsabilul cu arhiva  in Registrul de evidenta a dosarelor arhivate .

7.      Scoaterea dosarelor din evidenta arhivei se face cu aprobarea CD, in urma selectionarii, a transferului catre alta unitate detinatoare, sau ca urmare a distrugerii provocate de evenimente neprevazute.

8.      Dosarele sunt scoase din evidenta arhivei pe baza unuia dintre urmatoarele acte, dupa caz:

a)      Proces verbal de selectionare;

b)      Proces verbal de predare-primire;

c)      Proces verbal de constatare a deteriorarii complete a documentelor sau a lipsei acestora.

9.      Documentele deteriorate vor fi scoase din evidenta in urma propunerii comisiei de selectionare, aprobata de CD.

10.  Dosarele si registrele arhivate se consulta numai cu aprobarea presedintelui CAR, data pe o cerere scrisa, in care persoana in cauza mentioneaza motivele care determina aceasta consultare, numarul si denumirea dosarului, durata necesara consultarii. Consultarea documentelor din arhiva se face numai la PLC, intr-o incapere special destinata.

11.  Pentru fiecare dosar arhivat, se constituie o fisa de consultare, atasata dosarului.

12.  Predarea documentelor din arhiva CAR catre Arhivele Nationale se face pe baza documentelor prevazute de legea care reglementeaza acest domeniu si numai in baza deciziei presedintelui CAR.

 

 (CLIC AICI PENTRU DESCARCAREA DOCUMENTULUI IN FORMAT PDF)